© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Nieuws

Nieuws: FIETS MEE EN VERDIEN GELD VOOR AV'47
   (27-06-2018)

Op zaterdag 30 juni 2018 organiseert Rabobank Gouwestreek een sponsorfietstocht. Onze vereniging heeft zich hiervoor aangemeld. We willen met een zo groot mogelijke groep meedoen met de fietstocht omdat dit heel gezellig is, en omdat dit veel geld kan opleveren voor onze clubkas.

Iedereen die:
- de route van 15 kilometer fietst, verdient hiermee € 5,- voor de club
- de route van 30 kilometer fietst, verdient hiermee € 10,- voor de club
- de route van 60 kilometer fietst, verdient hiermee € 20,- voor de club
- de wielrenroute fietst, 80 kilometer, verdient hiermee € 25,- voor de club

Wij starten met onze vereniging tussen 11.00 en 11.30 uur vanaf het sportcomplex van voetbalvereniging ASW aan de Sniepweg 13E in Waddinxveen. Deelnemers aan de 60 km kunnen ook starten tussen 10.00 en 11.00 uur.

Iedere deelnemer meldt zich persoonlijk bij de inschrijftent en ontvangt een route- en stempelkaart. Iedere deelnemer laat deze ook persoonlijk bij de stempelpost(en) afstempelen. Elke volledig ingevulde stempelkaart die voor 16.00 uur op zaterdag 30 juni 2018 is ingeleverd bij één van de stempelposten, geeft recht op een vergoeding voor onze club.

Doe je ook mee?

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: 1e prijzen voor de dames van AV '47 bij NK Masters
   (05-06-2018)

Afgelopen weekend vond het NK masters plaats. Van onze vereniging waren er twee atleten naar Gouda afgereisd: Aafke van Daalen en Rina Groenendijk.

Beide dames deden het fantastisch!
Aafke van Daalen wierp haar speer 28,83 m en werd daarmee 3e. Zij wierp hiermee ook meteen een clubrecord. Op de 80 m horden werd zij 1e in 13,33.
Rina Groenendijk werd 1e bij de hss in 7,99, 1e bij de 80m horden in 14,99, 1e bij het hoogspringen en 2e bij het verspringen.

Verder waren er drie juryleden vanuit Boskoop om te helpen: Helena, Ruud en Ton.

Uitslagen vind je op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/16703/

Enkele foto’s op https://photos.google.com/…/AF1QipOVf4WEyxqJ_K3pttvUzqOJkYq…

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: Dames AV'47 scoren goed bij seniorencompetie
   (05-06-2018)

Zondag 27 mei vond de tweede ronde van de senioren competitie plaats. De dames van AV'47 lieten in Spijkenisse even zien dat zij de baas waren in hun pool. Er waren overwinningen voor Anouschka de Waal: zij wierp haar speer 34.24 ver, meteen ook een pr. Evita Hoogeveen rende de benen uit haar lijf op de 3000 m in 11:45,98 en werd hiermee tweede. Joyce Kraaijenbrink kreeg een zilveren beker voor haar tweede plaats op de 400 m horden.
Er waren tweede plaatsen voor Evita Hoogeveen bij de 3000m en Joyce Kraaijenbrink op de 400m horden (1:10,63).
Anouschka werd ook nog derde bij het kogelstoten met 9.95, ook een pr.

De mannen gingen de strijd aan in Alkmaar, en werden daar zesde. Alex van den Boom won goud met zijn speerworp van 67.12m. 
Kijk voor alle uitslagen van de vrouwen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/16931/191/
En voor de mannen: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/17032/191/

Gelukkig hebben we ook de foto's nog: https://plus.google.com/106345237696692866729

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: NKS Clinic Mindful Running
   (20-05-2018)

Op uitnodiging van NKS werden de looptrainers uitgenodigd om een clinics te volgen van Mindful Running. De NKS is een overkoepelend federatie voor 2700 sportverenigingen die veel clinics laat geven. Als klassiek geschoolde looptrainer van de afgelopen 25 jaar met cijfers, tempo, en afstanden hield ik mij verre van dit soort clinics. Maar de laatste jaren is er een beweging gaande die meer afstand neemt van deze klassieke trainingen. Dus het leek mij wel eens goed een andere kant te zien. Samen met Anneke van Spronsen gingen wij naar AAV'36 in Alphen. In hun mooie clubgebouw kregen wij een korte presentatie over Mindful Running. Daarna naar de Zegerplas om ervaringen op te doen. Met o.a. de blinddoek lopen, door de neus ademhalen en ontspannend lopen.

Wat mij het meest is bij gebleven is eerst ontspannen voor je gaat lopen, door de neus ademen en na afloop weer tot rust komen. Mariëtte gaf ook aan dat je doelloos kan lopen, maar dat is nog ver weg voor mij. Door de neus ademen is wel een nieuwe ervaring waar je zelf eerst mee om moet leren gaan voordat je dit kan overdragen aan andere. Tijdens de marathon van Rotterdam bleek de eerste loper hoofdzakelijk door zijn neus te ademen. Dus het proberen waard.

Verder tot rust komen voor en na het lopen lijkt mij een goede aanpak. Veel lopers zitten onder de adrenaline na een avond stevig trainen. Het geblinddoekt lopen is mij een beetje ontgaan wat het voordeel is voor het lopen en hoe toepasbaar. Om deze technieken in de training te gebruiken is 1 clinic onvoldoende.  Verder wil ik ook eerst zelf ervaringen opdoen en meer informatie ontvangen om in de training toe te kunnen passen.

Gesprekken met andere trainers die ik had tijdens de Reeuwijkse plassenloop, is dat er een ander vorm van trainingsschema’s zal moeten komen. Dus een 12-wekelijks opbouw naar een bepaald doel werkt niet meer. De schema’s zullen er anders uit moeten gaan zien. En hier kan Mindful Running een rol in spelen. Hoe dat zal gaan zal de komend tijd wel leren.

Jan van der Meij

Deel via:

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...