© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Nieuws

Wandelgroep: Wandeling vanaf het brommermuseum
   (13-04-2019)

De wandelgroep maakte een mooie wandeling en bezocht het brommermuseum in Waddinxveen.

Wil je zelf het museum bekijken, elke tweede zaterdag van de maand is dit museum gratis toegankelijk vanaf 11:00 uur.

Locatie: achter het benzinestation aan de Henegouwweg in Waddinxveen, vlakbij de Hefbrug.

 

Lees hier het verslag

Deel via:

(Terug naar boven)


Wandelgroep: Wandeltrainers op training
   (13-04-2019)

Om toch elke keer nieuwe oefeningen te introduceren in de wandelgroep en de kennis weer bij te spijkeren gaan de wandeltrainers regelmatig op cursus. Op zaterdag 6 april zijn er 5 wandeltrainers naar de trainersdag in Amersfoort gegaan.

Lees hier het verslag van deze leerzame dag.

Deel via:

(Terug naar boven)


Wandelgroep: Verslag van het wandelweekend in Schaik
   (13-04-2019)

...Om 9.30 uur vertrokken we naar ons vertrekpunt van de wandeling in het natuurgebied de Maashorst. Om preciezer te zijn de “Wijst gronden”. Dit onder de bezielende leiding van Jan Konings die deze wandeling samen met Thea al een keer had ‘voorgelopen’. Een prachtige wandeling van 15.5 km. door een divers landschap en waar eenieder veel plezier aan beleefde.

Lees hier het hele verslag

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: Brons voor Aafke van Daalen op WK Masters
   (02-04-2019)

Brons voor Aafke van Daalen op WK Masters

Twee leden van AV47 hebben meegedaan met het WK Masters dat van 24 tot 30 maart werd gehouden in het Poolse Torun. Meer dan 4000 deelnemers uit 83 landen deden mee aan dit uitstekend georganiseerde kampioenschap. Pel van den Kerkhoff deed mee in de categorie M50. Hij liep drie clubrecords op de 60 meter (8.32 sec), 200 meter (26,42 sec) en 400 meter (60.26 sec) in de prachtige indoorhal.

Aafke van Daalen deed het heel goed op de horden in de categorie W45. Op de 60 meter horden (9.67 sec) wist ze na een spannende race nog net een Amerikaanse te passeren en beslag te leggen op de derde plaats achter de Duitse Evelin Nagel en de Australische Lenore Lambert. Daarnaast kwam zij nog uit op de 4x200 meter estafette bij de (jonge dames) W35. Met de Nederlandse ploeg liepen ze een sterke race, miste op een haar na het Nederlandse record en eindigde op de vijfde plaats.

 

   Nederlandse ploeg: Wendy Visser, Janneke Visser, Melina Congiu en Aafke van Daalen

Deel via:

(Terug naar boven)


Junioren: Train, eat, sleep & repeat
   (25-03-2019)

Vrijdag 22 maart begon voor bijna 40 atleten het weekend waar zij al weken naar uitkeken: het jaarlijkse trainingsweekend! Een goede twee dagen leven volgens het recept train, eat, sleep, repeat met tussendoor heel veel gezelligheid. Het is een recept dat Ruud en Helena Wassenaar dit jaar maar liefst voor de tiende en laatste keer wisten te bereiden, en het was lekkerder dan ooit. 

Op vrijdagmiddag vertrokken we vanuit Boskoop richting Hoogeloon (Noord-Brabant) naar vakantieboerderij de Putte. Na het leed dat file heet, werd ons een heerlijke maaltijd voorgeschoteld om wat aan te sterken voor de eerste training die 's avonds op het programma stond. Voor zowel de loopgroep als de meerkampers stond er een rustige looptraining gepland en ook werd getest hoe het met de buikspieren stond. Dit viel niet tegen! 

Zaterdagochtend begon het echte werk. Na een gezamenlijke warming-up in circuitvorm gingen de loopgroep en meerkampers hun eigen weg. De lopers werden door Ruben en Jeffrey flink op de proef gesteld met een pittige bootcamp. Rode hoofdjes en bezwete lichamen waren het bewijs dat er hard werd gewerkt. 
Ook de meerkampers moesten aan de bak. Zij vertrokken naar het bos om daar te werken aan hun snelheid, om vervolgens bij terugkomst weer de buik- en rugspieren te laten branden. 
Na een goede lunch om aan te sterken konden alle atleten er 's middags weer tegenaan. De loopgroep ging werken aan de kilometers en de meerkampers bleven bij de accommodatie. Voor hen stond er een combinatietraining gepland waarbij ze gingen speerwerpen onder leiding van Alex, kogelstoten onder leiding van Joost en springen onder leiding van Justin. Een echte meerkamptraining dus! Na een uurtje pauze volgde nog een korte training, welke werd afgesloten door een ontspannende yogasessie met Tara om zo de spierpijn enigszins te beperken. 
Na al het trainen was er ook tijd voor wat ontspanning. In de avond organiseerden Julia en Iris een gave pubquiz, waarbij onze kennis over atletiek, muziek en de tien edities van het trainingsweekend op de proef werd gesteld. 

En toen was het alweer zondagochtend, wat ook te zien was aan hoe de atleten de trap af kwamen 's ochtends. De spierpijn begon zijn intrede te doen, maar daar hadden de looptrainers geen boodschap aan. Tijdens de ochtendtraining werd er wederom hard gewerkt, dit keer in de Hoogeloonse bossen. De meerkampers deden het wat rustiger aan, maar sloten de training wel actief af met een lekkere training voor de armspieren en ouderwetse tikspelletjes. 
In de middag volgde de laatste en gezamenlijke training: de traditionele estafette. Heerlijk om nog even alle resterende energie te gebruiken en wat extra meters mee te pakken!

Ruud en Helena, namens alle atleten ontzettend bedankt voor de afgelopen tien jaar trainingsweekend. Ook de laatste editie was weer waanzinnig!

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...