Nieuws

Nieuws: Mooie prestaties van Daan en Stephan op NK Indoor
   (12-02-2018)

Op zaterdag 10 en 11 februari hebben twee van onze junioren deelgenomen aan de ASICS NK Indoor 2018 in Apeldoorn: Daan Schuurman bij de A-junioren en Stephan van der Jagt bij de B-jeugd. Beide kunnen terugkijken op een mooi weekeinde.

De zaterdag verliep voor Daan heel goed. Bij het kogelstoten wist hij zich met zijn laatste worp (een PR van 12.57 meter) te plaatsen voor de finale. Daarin verbeterde hij zijn beste prestatie naar 12.84 meter en eindigde hij als 8e van Nederland! Prachtige prestatie.

Ook voor Stephan verliep de zaterdag uitstekend. Op de 60 meter behaalde hij een verdienstelijke 12e plaats met een mooie 7.38 en bleef daarmee slechts 5/100 verwijderd van het clubrecord van Justin Kraaijenbrink. Nog beter was zijn prestatie op de 400 meter. Daar plaatste hij zich voor de finale op zondag.

Die finale liep hij nóg sneller en verbeterde nu wel het clubrecord uit 1990 van Brian Bunnik met 4/10. Stephan snelde naar een prachtige 52.10 en werd daarmee vierde (!) van Nederland.

Voor Daan begon de zondag iets minder. In de serie op de 200 meter eindigde hij met 24.36 op een derde plek, helaas niet genoeg voor de finale.

Bij het verspringen was de verbetering van zijn PR het doel. Dat lukte bij de derde sprong door een mooie 6.26 te springen waarmee hij zijn PR met 17 cm verbeterde. Een mooie 12e plaats!

Beide mannen feliciteren wij met hun mooi prestaties. We zijn trots op jullie!

Foto's: Coen Schilderman en Ed Turk (de foto van Stephan is uit 2016)

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: Start to run now!
   (11-02-2018)

Wil je weer beginnen met hardlopen? Met goede voornemens kun je ook in maart beginnen!

Daarom organiseert Atletiekvereniging AV ’47 vanaf 5 maart weer een hardloopcursus voor beginnende hardlopers.

Het doel is om je klaar te stomen voor de 5 kilometer van de BentwoudRun op 24 juni as.

In groepsverband en onder professionele begeleiding train je 2x per week bij AV’47 op de baan of op de weg en -vanaf de lente- in het Bentwoud.

De trainingen beginnen met een warming up. Daarna volgen oefeningen (loopscholing) en het hardlopen zelf. De trainers geven je advies om blessures te voorkomen.

De trainingen zijn geschikt voor elk niveau. Niet de snelheid, maar het plezier in het lopen staat daarbij voorop! De motivatie groeit, omdat je in groepsverband toewerkt naar een gezamenlijk doel. Na elke training staat de thee in het clubhuis klaar en is er gelegenheid om ervaringen uit te wisselen.

De cursus start op maandag 5 maart en duurt 15 weken. De trainingen zijn op maandag en donderdag van 19.45u-21.00u.

De kosten bedragen € 50,-.

Locatie: clubhuis AV’47, Sportpark Hoogeveenseweg te Boskoop.

Wil je je fitter voelen of wil je afvallen en onder professionele begeleiding gaan hardlopen? Meld je dan snel aan via . Er geldt een maximum van 22 deelnemers.

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: AV ’47 met drie atleten naar het NK Indoor
   (08-02-2018)

In het weekend van 2, 3 en 4 februari vond in Apeldoorn het NK Indoor plaats voor de Masters en de Meerkamp.

Drie atleten van AV ’47 deden hieraan mee. Rina Groenendijk (masters V60) deed vier onderdelen en behaalde zowel op de hinkstapsprong als hoogspringen de eerste plaats. Alsof dat nog niet genoeg was, behaalde zij de tweede plaats op horden en verspringen. Geweldig resultaat! Gefeliciteerd Rina.Justin Kraaijenbrink mocht aantreden bij de senioren, maar had helaas te kampen met pijn in zijn schouder en knie, waardoor hij op dag twee toe moest kijken bij de rest van de onderdelen. Helaas. De wedstrijd werd gewonnen door de bekende meerkamper Eelco Sintnicolaas.

Hans Harting (junioren A) had zeven onderdelen voor de boeg. Hij begon zijn meerkamp goed, met op drie de onderdelen PR’s. Helaas liet hij punten liggen bij het hoogspringen. Desondanks kon hij de eerste dag tevreden afsluiten. De tweede dag werd hij tweede op de 1000 meter: super! Hans eindigde op de 12e plaats in het klassement: een resultaat om trots op te zijn.

 Ook was er een aantal vrijwilligers van AV'47 aanwezig om te helpen om de wedstrijd in goede banen te leiden.

 Alle uitslagen zijn te vinden op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/16687/

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: Help AV Gouda uit de brand
   (24-01-2018)

Op 30 december 2017 is AV Gouda getroffen door één van de naarste gebeurtenissen die een sportvereniging kan overkomen: brandstichting met grote schade tot gevolg. Hun materialenopslag is volledig uitgebrand. Alle trainingsmaterialen zijn hierbij verloren gegaan. Ook het grootste deel van de wedstrijdmaterialen is vernietigd.

AV Gouda is eigenaar van de volledige atletiekaccommodatie, inclusief alle opstallen en materialen. Natuurlijk zijn we als vereniging verzekerd. Maar de verzekering dekt lang niet de werkelijke praktische schade. Een discus van 20 jaar oud is uitstekend trainingsmateriaal, maar de economische waarde is nihil. Afstandsaanduidingen voor het speerwerpen zijn belangrijk bij een wedstrijd, maar vertegenwoordigen geen financiële waarde. Een grote verzameling pilonnen is onmisbaar bij de training, maar deze zijn bijna meteen afgeschreven. En de opslag zelf moet worden herbouwd met materialen van nu. Dit jaar organiseert AV Gouda een flink aantal wedstrijden, waaronder het Nederlands Kampioenschap Atletiek voor Masters op 1, 2 en 3 juni. Zonder snelle steun wordt dit vrijwel onmogelijk voor ze.

AV Gouda heeft daarom een verzoek: geef AV Gouda een beetje hulp, zodat ze met alle beetjes hulp weer uit de brand raken.

Concreet hebben ze behoefte aan:

  • Bruikbare trainingsmaterialen, eventueel wedstrijdmaterialen. Hun materiaalmeester is Marianne Groenendijk, mail marianne.groenendijk@avgouda.nl. Hebt u materialen die u wel wilt afstaan, wilt u dat met Marianne afstemmen? Zij heeft overzicht over wat ze wel en niet hebben, en kan met u verdere afspraken maken.
  • Financiële bijdragen, voor die materialen die ze wel moeten vervangen door ze aan te schaffen bij de specialistische leveranciers, of bouwmaterialen die ze zullen moeten aanschaffen.

De actierekening van AV Gouda is NLO6 INGB 0002 9683 06, ten name van Atletiekvereniging Gouda. Doet u een financiële bijdrage, stuurt u dan daarover ook een mail aan hans.braker@avgouda.nl? Zo houden ze alles goed in beeld en kunnen ze u ook passend bedanken.

Op 9 februari 2018 organiseert AV Gouda een sponsorloop. Deelnemers aan de sponsorloop kunnen in hun eentje rondjes lopen, maar mogen er ook een koppelloop van maken door samen met iemand anders afwisselend rondjes te lopen.

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: Indoor Utrecht 23 december 2017
   (26-12-2017)

Net voor de kerst zijn er bij de Indoor Utrecht op 23 december nog flink wat clubrecords gesneuveld en zelfs een nationaal record.. Rina Groenendijk beet de spits af bij het hinkstapspringen V60. Zij verbeterde haar eigen clubrecord met 2 centimeter tot 8.24 meter. Daarna pakte Joyce Kraaijenbrink bij de meisjes A een nieuwe recordhoogte bij het polstokhoogspringen met 2.87 meter. Op de sprinttweekamp liep Twan Hogerbrugge bij de jongens C 7.15 seconden op de 50 meter en 8.37 seconden op de 60 meter.

Op de 50 meter horden werd er vervolgens erg snel gelopen. Aafke van Daalen begon met een nieuw Nederlands record bij de V45. Ze verbeterde haar eigen record naar 8.07 seconden. Joyce Kraaijenbrink liep een clubrecord bij de meisjes A met 8.75 seconden. Hans Harting verbeterde het stokoude clubrecord van Hanno van der Loo uit 1987 naar 7.60 seconden. Justin Kraaijenbrink verbeterde een ook al heel oud clubrecord uit 1988 van Rene van Eck tot 7.41 seconden. Als laatste liep Rina Groenendijk een nieuw clubrecord in de boeken met 9.68 seconden bij de V60.

Deel via:

(Terug naar boven)


Ogenblik a.u.b. ...