© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Nieuws

Nieuws: NK Indoor Junioren levert nieuw clubrecord op
   (18-02-2019)

NK Indoor Junioren levert nieuw clubrecord op!

In hetzelfde weekend als de Masters reisde een team van vier A-junioren naar Apeldoorn af, om in actie te komen op de 4*200m estafette. Het clubrecord van 1.37,8 minuten staat al sinds 1989, dus het was de hoogste tijd voor wat vernieuwing. Zo gezegd, zo gedaan. Thom mocht als eerste van start, om het stokje over te geven aan Tim. Als derde loper kreeg onze ervaren Hans het stokje, waarna Stephan de klus mocht klaren. Na 1.37,24 seconden kwam hij over de finish in een nieuw clubrecord. Geweldig gedaan heren!

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: Kampioenen bij NK Indoor Masters
   (18-02-2019)

Kampioenen bij NK Indoor Masters

Bij de NK masters begin februari,, werd AV'47 vertegenwoordigd door drie atleten: Rina Groenendijk (V60), Aafke van Daalen (V45) en Pel van den Kerkhoff (M50).
Er stonden veel onderdelen gepland voor onze masters. Zo deed Pel mee met de 60 meter sprint, 60 meter horden en 200 meter sprint. Op de 60m kwam hij met zijn tijd van 8.33 seconden slechts een aantal honderdsten tekort voor een finale plaats. Wel liep hij sneller dan ooit een man in de categorie M50 bij AV'47 Boskoop, wat hem een clubrecord opleverde! Na de 60m op zaterdag, was het zondag tijd voor de 200m. Na 26,49 seconden zette hij de klok stil, wat tevens een clubrecord betekende! Mooie prestaties dus, maar het echte hoogtepunt was de 60 meter horden. Met 9.46 seconden wist Pel hier zijn persoonlijk record tot op 0.01 seconde te benaderen, wat hem een zilveren plak opleverde. Knap gedaan!

Dat hordelopen een specialiteit is van onze Boskopers werd nog eens bevestigd door Aafke en Rina. Beide dames wisten namelijk de gouden plak te veroveren in hun leeftijdscategorie. Gefeliciteerd! Aafke stond verder nog ingeschreven voor de 60m en 200m, maar door wat pijntjes moest zij zich hier helaas voor afmelden. Ook Rina had spijtig genoeg last van een kleine blessure. Na het hinkstapspringen vrijdagavond, waar ze nog heel knap goud wist te veroveren, was haar voet te pijnlijk om nog in actie te kunnen komen op de 60m en het verspringen.

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: RAC-cross 20 januari 2019
   (12-02-2019)

Zondag 20 januari jl. vond voor de 14e keer de RAC-cross plaats. Deze kleinschalige cross in het Loetbos te Lekkerkerk wordt altijd trouw door een aantal leden van AV bezocht. Ook dit jaar reisden er op de vroege zondagochtend een tiental mensen af. 

Het door organisator Arie Visser uitgezette parcours beloofde, in combinatie met het koude maar zonnige weer, een mooi hardloopavontuur. Bij inschrijving bleek dat er ‘echte’ startnummers waren en niet zoals voorgaande jaren ‘tweedehandse’. (Arie vroeg deelnemers altijd hun nummers van eerder wedstrijden te bewaren en gebruikte die voor de cross.) De nummers liepen dus keurig op volgorde en tot onze verrassing waren de nummers 1 t/m 10 voor ons. Evita voelde wel de druk van het moeten dragen van de nr. 1 maar nam toch lachend deze zware taak op zich. Na wat terreinverkenning en strategiebepalingen werd bepaald in welke kleding er gelopen ging worden. Hierbij heeft schrijver dezes nog een veto uitgesproken over het dragen van een korte broek! (Of Leon me dat halverwege de wedstrijd nog verweten heeft…….?) Marlène had sterke twijfels of haar gescheurde spikes dit cross-geweld nog wel aan zouden kunnen maar nam de gok. Zo links en rechts werden er mutsjes opgezet en handschoenen aangetrokken. Laten we maar beginnen, te koud om lang te wachten.

Na een kort maar enthousiast welkomstwoord van Arie en enige uitleg over het parcours klonk om even na 10.00 uur dan het startschot. Iedereen vertrok voor zijn eigen avontuur van 1 of meer (tot maximaal 5) ronden van ongeveer 4 km. Al gauw liep er een lang gerekt lint van kleurige hardlopers door het bos. Het was nog best pittig met de soms hard opgevroren en soms gladde stukken Loetbos. Maar we streden niet alleen! Ook naar Lekkerkerk getogen voor de broodnodige technische aanwijzingen, aanmoedigingen en peptalk waren de 3 J’s! Zij hebben ons er door gesleept met hun kritische maar immer positieve opmerkingen. Had ik anders die ‘boef’ (gestreept shirt aan) die voor me liep geklopt? Ik denk het niet! Had anders ons aller je-bent-kok-of-niet-ik-snij-alles-af-Gabri er zo goed afgekomen bij het bijna handgemeen met zijn directe opponent? Ik denk het niet! Had Paul de verstandige beslissing om zijn kuit niet met 5 ronden te martelen kunnen nemen? Ik denk het niet! Ook Miech moest een wijs besluit nemen na het zwikken van zijn enkel. Hans croste gewoon lekker zijn cross en ook Marcel bracht het tot een goed einde. Met zere voeten door verkeerde zolen dat wel. Misschien moeten de 3 J’s de volgende keer ook een materiaal-check doen?!

Nestor Sjaak was tevreden over zijn 1½ ronde en viel hiermee bij de flessen-wijn-uitreiking in de prijzen! Want dat stond voor organisator Arie als een paal boven water: Er gaat in ieder geval 1 prijs mee naar Boskoop!

Petra Maurits

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: AV'47 crossers met 12 bekers naar huis!
   (10-02-2019)

11 bekers voor AV'47-ers!

Op 9 februari liepen, onder stormachtige omstandigheden, veel AV'ers de Aarcross, de laatste cross in de ZHM crosscompetitie 2017-2018. Met goede resultaten: zij namen 12 bekers mee naar huis.

De Junioren A wonnen 3 bekers: Lars Heijboer nam na 2500 meter de gouden bokaal in ontvangst en Max van den Broek de zilveren. Thymen van der Loo won de bronzen beker op de 7000 m. Goed gedaan, mannen! Bij de B junioren stak Thom van Nieuwenhuizen de bronzen beker in zijn zak. Proficiat!

Van de masters heren 40+ was Patrick van Leeuwen de op een na snelste, bij de heren senioren was Koen Hijman dat. Beide liepen 10 km door de bagger, de regen en de storm. Hulde!

Twee meisjes junioren B vielen in de prijzen: Melina Crolla (zilver) en Lisa van der Willik (brons). Kato van Wilgen en Anouk Werkman wonnen een bronzen beker bij de meisjes C. Evita Hoogeveen en Joyce Kraaijenbrink wonnen allebei een zilveren beker bij de dames senioren: Joyce op de 2500m, Evita op de 4200m.  Toppers, allemaal! 

Natuurlijk zijn we ook trots op alle bikkels die geen prijs wonnen maar wel het weer en de modder trotseerden. Wie dat allemaal waren? kijk op de website: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/25348/191/

Deel via:

(Terug naar boven)


Nieuws: Grote zorgen om toegankelijkheid Bentwoud door aanleg Bentwoudlaan
   (08-02-2019)

Op 5 februari zijn Jan van der Meij en Mariëtte Smeets naar de zoveelste informatieavond over de Bentwoudlaan geweest in het Dorpshuis de Juffrouw in Hazerswoude-Dorp.

Op deze informatieavond werd het gedeelte van de Bentwoudlaan direct naast AV’47 besproken. Er komt een breed viaduct over de weg voor langzaam verkeer (paarden, fietsers en wandelaars). Ook komen er wat rotondes die het auto verkeer naar het Bentwoud gaan leiden. Zie tekening. Onze grootste zorg is hoe we van onze baan de aansluiting krijgen naar ‘ons’ 3 km pad.

Veel omwoners en andere belanghebbenden waren aanwezig wat de discussie lastig maakt voor onze belangen. Ook is de locatie van het Recreatie Punt officieel nog niet bekend en ook nergens ingetekend, hetgeen de discussie continu erg verstoort. De parkeerplaats is in de tekening door ons ingetekend omdat men niet wil aangeven waar deze precies komt.

Ondanks 4 jaar meepraten, wensen indienen, discussiëren met Staatsbosbeheer, de Provincie, de projectgroep blijkt telkens weer dat onze wensen nog niet zijn vertaald in concrete voorstellen. Er is nog steeds geen verhard pad toegezegd om van de baan naar het 3 km parcours te kunnen lopen. Sterker nog: het is er slechter op geworden. De rotondes zijn dichter naar de baan gebracht en de parkeerplaats voor het Recreatie Punt is nu verplaatst tussen het viaduct en de rotonde. Het viaduct is opgeschoven naar achter, waardoor de afstand naar de start van het 3 km pad nog groter wordt (wel 1 km).

Verder kan iedereen zich wel voorstellen wat de consequenties zijn als er een parkeerplaats van 50 auto’s komt zo dicht bij het 3 km pad. Goed voorbeeld is het Gouwebos, waar je bijna niet meer kunt hardlopen door de vele loslopende honden.

Ook nu is er door ons weer benadrukt dat het pad intact moet blijven, en er een verhard pad moet komen van de sportvelden naar het viaduct. Anders geen Bentwoudrun en Floracross. Ook is (gesteund door de meerderheid) verzocht om de parkeerplaats aan de andere kant van de weg te situeren, dichter bij Karwei, zodat de bestaande parkeerplaatsen bij Karwei kunnen worden gebruikt.

Alle voorstellen worden weer bekeken en uitgewerkt in een definitief ontwerp. In mei volgt een nieuwe presentatie en daarna wordt er definitief gestart. Uiteraard zullen wij eind mei weer vertegenwoordigd zijn en kijken wat de resultaten zijn.

Nog even dit. Veel leden hebben het idee dat het niet zo’n vaart gaat lopen, maar in 2020 zal met de aanleg begonnen worden. Dus een zandlichaam storten, het viaduct bouwen enz. enz. Dan al zullen wij veel last hebben van de aanleg van de Bentwoudlaan. 

Deel via:

(Terug naar boven)

Toon Pagina: 1 - 2 - 3 - [Volgende >>]


Ogenblik a.u.b. ...