© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Nieuws

Nieuws: Geslaagde wandeltocht “Ontdek het Bentwoud” op regenachtig dag.
   (25-09-2018)

Zondag 23 september werd de 1e wandeltocht georganiseerd door de twee atletiekverenigingen uit Boskoop en Waddinxveen. Beide vereniging beschikken over een grote afdeling sportief wandelaars. Verder ook twee uitstekende bossen in de omgeving  met het Gouwebos en Bentwoud. Beide verenigingen vonden het daarom tijd worden om een wandeltocht in de regio te organiseren. De afgelopen maanden is er veel tijd besteed aan de routes, activiteiten en catering.

Zondag opstaan om half zes en om zeven uur met de organisatie aan de slag.  Het clubgebouw moest worden ingericht. De slagbomen naar de heuvel moesten open worden gezet en van slot gehaald.  Om half acht kwamen de eerste lange afstand wandelaars aanzetten en werden gelijk voorzien van koffie.

Wekenlang mooi weer, maar op deze  dag was het mooie weer voorbij en dus regen. In de ochtend  viel het nog mee maar in de loop van de dag begin het harder te regenen.

De meeste wandelaars laten zich daar niet door afschrikken dus uiteindelijk kwamen er 132 wandelaars op de diverse afstanden. De organisatie was hier heel tevreden over. Gerekend was op 150 met mooi weer. De grootste groepen waren die van SC Antilopen en AV’47 die bijna gezamenlijk optrokken.

Na afloop in het clubhuis volop lachende gezichten. Er waren handdoeken  beschikbaar gesteld voor degenen die echt nat waren. Bij de heuvel was een tussenstop met koffie en de Vrienden van het Bentwoud die het wandelboekje uitreikte. De 10 km ging terug en de lange afstand wandelaars door naar de driehoek. Er waren zelfs twee wandelaars uit België gekomen om het Bentwoud te beleven.

Bij de heuvel was het een drukte van belang.  Ook namen de meeste wandelaars de tijd om op de heuvel te genieten van het uitzicht.  En de toelichting te lezen over de Noordplas

Bij 5 km was ook aan de jeugd gedacht met een puzzeltocht. De organisatie had nog gauw de 5 km aangepast omdat de dijk was afgezet voor onderhoud. Voor de veiligheid werd de tocht alleen in het Gouwebos en de Snijdelwijk gelopen. Via de kinderboerderij in Boskoop terug en de oplossing indienen.

Voor iedereen was er een prijs. Na afloop een medaille, speelgoed en fruit van Hoogvliet toe.  

Een geslaagde maar natte 1e wandeltocht “Ontdek het Bentwoud”.Ook de samenwerking ging zonder problemen. De organisatie gaat nu evalueren en alle op en aanmerkingen meenemen. Zodat het volgend jaar nog beter wordt met hopelijk mooi weer.  


Ogenblik a.u.b. ...