© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Nieuws

Nieuws: 42e Floracross in zonnig Bentwoud
   (05-11-2018)

Zaterdag 3 november werd de 42e Floracross gehouden. De openingsklassieker van het crossseizoen werd druk bezocht door vele atleten uit de regio. Met de hele dag een lekker zonnetje kwamen de crossliefhebbers weer goed aan hun trekkenIn het Bentwoud was een uitdagend parcours uitgezet over gras met modder, plassen en zelfs een heuvelbeklimming.

Om 10.30 uur begon de eerste van de meer dan 20 wedstrijden met de allerkleinste pupillen. Van het organiserende AV’47 vielen meerdere deelnemers in de prijzen. Een prachtige eerste plaats was er voor Hanna Bos (meisjes pupillen C). Tweede plaatsen waren er voor Bram de Bruijn (jongens D2), Hans Harting (korte cross) en Thymen van der Loo (jongens A). Derde plaatsen waren er voor Annika van Luijken (Meisjes B), Thom van Nieuwenhuizen (jongens B), Laura Baars (masters V35), Xavier Crolla (masters M50) en Rob Hoefnagel (master M60).

 

Bij de dames senioren werd de wedstrijd gewonnen door de Boskoopse en oud AV’47 lid Marije Hijman. Zij eindigde na 4,5 kilometer ruim voor Annemiek Bloem van Rotterdam Atletiek. Evita Hoogeveen van AV’47 wist, sterk lopend, de derde plaats te bemachtigen.

Bij de heren senioren ging de strijd over 9 kilometer. De verschillen waren niet heel erg groot. In het overall klassement ging de eerste plaats naar Koen de Leeuw van Leiden Atletiek. Met op de tweede en derde plaats de regio atleet Roeland v.d. Harst van SC Antilope en Rachid Mohammadi van Atos.

De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met maar liefst bijna 500 deelnemers, een prachtig parcours en een leuke sfeer.

Uitslagen vind je hier, foto's in het menu Nieuws/foto's.


Ogenblik a.u.b. ...