Oeps. Helaas is de normale website tijdelijk niet bereikbaar.

Via deze tijdelijke Webpagina worden de belangrijkste gegevens getoond.

AllUnited probeert het probleem z.s.m. op te lossen!

Inloggen

Wedstrijdschema

Er zijn geen wedstrijden

Scoor nu je tickets voor de FBK GAMES 2024!

De ticketverkoop voor de 43editie van de FBK Games is begonnen!

Op 7 juli 2024 kun jij jouw favoriete atleten aanmoedigen en onze Nederlandse toppers uitzwaaien naar Parijs, want dit is één van de laatste krachtmetingen voor de Olympische Spelen.Het stadion is vernieuwd. In het hele stadion zijn nu zitplaatsen beschikbaar, er zijn geen staanplaatsen meer. Dus kies jouw plek en zorg dat je erbij bent!  Scoor hier je ticket(s)


Wil jij ook sportkleding van AV'47?

Stel je voor: met een groepje mede-atleten doe je mee aan een evenement. Hoe leuk is het dan om allemaal herkenbaar te zijn als lid van AV'47? Allemaal in een blauwe hoodie, of een jack, of een buff, met het AV'47 logo natuurlijk!

In de vorige nieuwsbrief vertelden we al dat er gesprekken lopen met de Hardloopwinkel hierover. Binnenkort ontvang je in je mailbox een vragenlijst. Daarin kun je aangeven wat jij leuk zou vinden. We moeten natuurlijk eerst de behoefte peilen voordat we allerlei kledingstukken gaan laten maken. Vul dus vooral de vragenlijst in, ook als je géén AV'47 sportkleding wil.


Communicatiecommissie: dit zijn wij en dit zijn onze plannen

Binnen onze atletiekvereniging is sinds vorig jaar weer een communicatiecommissie actief. In dit artikel lees je wie wij zijn en wat we doen.

Dit zijn wij In de communicatiecommissie zitten Iris en Christa, met een heel kort lijntje naar de secretaris van AV'47: Evita.  Dit doet de communicatiecommissieDe communicatiecommissie werkt nauw samen met het bestuur. Dat is logisch: het bestuur maakt het beleid en de communicatiecommissie helpt om het beleid uit te dragen. Andersom fungeert de communicatiecommissie als ‘de ogen en oren’ van de leden, en kan hiermee het bestuur adviseren. Het doel van de inspanningen van de commissie is ervoor te zorgen dat jullie als lid goed en via de juiste middelen worden geïnformeerd en je betrokken voelt bij AV’47. Maar we dragen er ook aan bij dat inwoners van de Boskoopse regio AV’47 kennen in positieve zin, en hopelijk enthousiast worden om lid te worden. Wat we hebben gefixt in 2023 en wat we allemaal gaan doen in 2024 kun je lezen onder Vereniging / Communicatie. Daar stellen we ons ook voor. Dit is het besloten deel van de website, je moet dus even inloggen: klik op Inloggen bovenaan de pagina, vul je e-mailadres in en je zelfgemaakte wachtwoord. Jouw hulp is nodigAls we kijken naar het doel om AV’47 zichtbaarder in onze regio te maken, hebben we jou nodig. We zoeken naar verhalen over successen en leuke gebeurtenissen, met foto’s. Verhalen van de baanatletiekgroepen hebben we nog te weinig. Jammer! Laat dus van je horen. Vind je het moeilijk om iets te schrijven? Dan helpen we je graag. Stuur jouw verhaal met foto (‘s) naar communicatie@av47.nl, dan nemen we contact met je op welke communicatiemiddelen we inzetten om jouw verhaal te verspreiden.


Hoe kun je inloggen op de interne website

Naast het externe deel van de website die voor iedereen zichtbaar is, is er ook een intern gedeelte van de website .Om deze informatie te kunnen zien moet je inloggen. 

De informatie die op het intern gedeelte staat is bestemd voor leden. Het gaat om o.a. de volgende informatie: Jouw geregitreerde gegevens Vacatures voor vrijwilligers Extra informatie over de commissies Je kunt inloggen door boven in de website te gaan naar inloggen. Dit doe je met jouw email adres te vullen met het wachtwoord wat je ingesteld hebt. Het email adres is hetzelfde email adres waarop je de nieuwusbrief en andere  mail van AV'47 ontvangt. Weet je jouw wachtwoord niet meer dan kun je deze opnieuw instellen door deze op nieuw in te stellen. Deze mogelijkheid staat boven het veld waar je het wachtwoord invult.


Nieuw: de ideeënbus!

We zijn een vereniging met ruim 400 leden, van oud tot jong, uit verschillende plaatsen in de omgeving, met verschillende beroepen, inzichten en achtergronden. Wij als bestuur willen graag gebruik maken van deze sterkte van onze vereniging. 

Natuurlijk hebben we de ALV waarin we in contact gaan met leden, maar dat is maar één moment per jaar. En daar komen niet alle -ongeveer- 400 leden... Een tijdje geleden was er een jeugdlid dat zich afvroeg waarom er eigenlijk geen ideeënbus was… Ondanks dat we die toen nog niet hadden heeft dat idee het bestuur gelukkig wel bereikt en sinds deze week hangt-ie er: onze eigen AV’47 ideeënbus! Dus het eerste idee is realiteit geworden! We hopen via deze weg nog veel meer ideeën en suggesties te krijgen voor onze club. Onder de ideeënbus vind je een formulier dat je kunt gebruiken, maar je kunt natuurlijk ook je idee thuis op papier zetten en in de bus doen.  Het bestuur zal elke bestuursvergadering de bus legen en de ideeën bespreken. Als je je telefoonnummer of email adres op het formulier toevoegt, kunnen we contact met je opnemen voor verdere informatie als dat nodig is, en zullen we je laten weten wat we met het idee gaan doen. Namens het bestuur, met sportieve groet, Judith


Het estafettestokje

Anouk Werkman, initiatiefneemster van deze nieuwe rubriek, doet de aftrap. 

Hoi allemaal! Ik ben Anouk Werkman en als je denkt, deze naam komt mij bekend voor, dat klopt want mijn moeder is voorzitter van onze mooie vereniging.  Ik kom uit het prachtige Hazerswoude-Dorp en dit is ondertussen alweer mijn zevende jaar dat ik aan atletiek doe. Ik studeer sinds september 2022 geneeskunde in Nijmegen en woon daar ook op kamers, maar ik kan onze leuke vereniging toch nog niet achter mij laten. Zo geef ik nog steeds met veel plezier training op de zaterdagochtend aan de B-pupillen, organiseer ik tentenkamp, ga ik dit jaar voor het derde jaar mee op zomerkamp als leiding en doe ik wedstrijden ook voor Boskoop. Doordeweeks train ik bij de studentenatletiekvereniging ’t Haasje in Nijmegen en ook daar heb ik het erg naar mijn zin, maar Boskoop is toch leuker ;) AV’47 vind ik zo leuk, omdat het redelijk kleinschalig is. De trainingen waren altijd gezellig en de competitie dagen vind ik de leukste. Iedereen kent elkaar wel een beetje en de sfeer die op de vereniging hangt is altijd goed. Dat is ook de reden dat ik (bijna) elke week weer terug kom. Qua onderdelen doe ik van alles en vind ik alles leuk (behalve lange afstanden dan). Aankomend jaar ben ik van plan om weer een meerkamp te gaan doen. Tijdens trainingen doe ik vooral veel sprint, hordelopen, verspringen en hinkstapspringen. Op die onderdelen word ik meestal ook ingezet tijdens de competitie wedstrijden. Het moment waar ik het meest trots op ben tijdens mijn “atletiekcarrière” is toch wel het NK Indoor U20 van 2023 waar ik hinkstapsprong heb gedaan. Die ervaring was erg leuk en met een dik persoonlijk record van een halve meter erbij kon ik niet ontevreden zijn. Naast atletiek hou ik sowieso van sporten in het algemeen. Wielrennen, mountainbiken, windsurfen, beachvolleyballen, skiën of wandelen, ik vind het allemaal leuk. Ook bakken en koken vind ik erg leuk, maar dat moet ook wel, want ik woon op kamers. Dan: hoe is deze rubriek ontstaan. Ik kwam op het idee omdat ik het met mijn moeder over de nieuwsbrief had. Mijn moeder vroeg of er nog dingen waren die ik miste. Mij leek dit wel leuk, omdat er toch veel verschillende groepen zijn bij AV’47 en dit is een makkelijke manier om af en toe iemand van AV’47 een beetje te leren kennen. Ik heb nu de eer gekregen om deze rubriek ‘Het Estafettestokje’ af te trappen. Een estafettestokje moet natuurlijk doorgegeven worden en ik geef deze keer het stokje door aan Monique Heijboer, iemand die al lang lid is bij AV’47.


Evita neemt afscheid als secretaris van AV'47

Via dit bericht wil ik (Evita) aankondigen te gaan stoppen als secretaris van AV’47. Na 2 jaar deze functie vervuld te hebben, merk ik dat het tijd is voor overdacht van het stokje.

 Ik heb heel veel geleerd over het reilen en zeilen van een bestuur bij een vereniging en wil iedereen heel erg bedanken voor alle inzet nadat ik weer een goede actielijst had uitgestuurd na afloop van een vergadering. Omdat ik merk dat er steeds meer tijd in mijn nieuwe hobby trailrunnen gaat zitten, maar ook vanwege het samenwonen met mijn vriend in Alphen aan den Rijn, zou ik mij graag meer willen gaan focussen op ander werk en vrijwilligerswerk. Ik wil graag nog benoemen hoe dankbaar ik ben met ons bestuur Judith en Ernst-Jan en dat we een hele mooie hechte vereniging zijn! Als secretaris bestaan de voornaamste taken uit het bijhouden van de mail, contact met externen en het plannen en faciliteren van vergaderingen met het bestuur & coördinatoren. Daarnaast was ik als secretaris ook nauw betrokken bij de Communicatiecommissie en hielp ik mee met het onderhouden van onze website. Als secretaris ben je onderdeel van het dagelijks bestuur, bestaande uit voorzitter Judith penningmeester Ernst-Jan. Als bestuur vergader je maandelijks, waarin regelmatig andere commissies of coördinatoren aansluiten. Tijdens de vergaderingen komen allerlei onderwerpen aan bod, waar je als secretaris over meedenkt, maar ook over meeschrijft, als notulist tijdens de vergadering. Kortom, de functie van secretaris is erg divers en vooral ook heel leerzaam. Het zijn van secretaris heeft mij doen beseffen hoeveel er achter de schermen van een vereniging wel niet gebeurt! Een ervaring die ik voor de rest van mijn leven met mij meeneem en zeker kan aanbevelen. Lijkt het jou wat om het stokje van mij over te nemen? Neem dan contact op met mij via secretaris@av47.nl Evita Hoogeveen Secretaris AV’47


ALV: alle informatie op een rijtje

Tijdens de ALV vertelden het bestuur en de commissies veel interessante dingen, die we je niet willen onthouden.

 

Ernst-Jan lichtte de financiën toe, Patrick het ledenbestand. De communicatiecommissie vertelde wat ze hadden gedaan vorig jaar en wat de plannen voor 2024 zijn. Zij riepen leden op om verhalen en successen en foto's vanuit de verschillende clubonderdelen naar hen te sturen, voor op de website, voor in de nieuwsbrief, de krantjes en social media. Laat van je horen. Judith deed ook een oproep: wie willen de organisatie van de Bentwoudrun op zich nemen? Het zou goed zijn voor AV'47 om dit weer te organiseren. Interesse? Meld je aan bij onze voorzitter.Evita kondigde aan dat zij gaat stoppen als secretaris van AV'47. Zij heeft de functie twee jaar met veel enthousiasme en toewijding bekleed. De voorzitter bedankte haar voor haar tomeloze inzet met een mooie bos bloemen. Het verslag van de ALV vind je komende week op de website, in het besloten deel, onder Vereniging/Algemene ledenvergadering. Let op: eerst inloggen, dan pas zie je dit menu onderdeel.Je krijgt het verslag ook via mail. De verslagen van de commissies heb je al ontvangen.  


Provincie vertelt over toekomst van het Bentwoud

De vrienden van het Bentwoud nodigen je uit voor hun voorjaarsbijeenkomst op woensdag 3 april a.s. tussen 20.00 – 21.30 uur in Dorpshuis De Tas, Sportlaan, Benthuizen.
Het belooft weer een informatieve avond te worden! De Provincie Zuid-Holland praat je bij over de lopende gespreksrondes over de toekomst van het Bentwoud.

Twee jaar geleden hebben de Vrienden van het Bentwoud een uitgebreide zienswijze ingebracht over de toekomst van het Bentwoud. Tijdens deze bijeenkomst willen we met de leden bezien of deze inbreng nog actueel is. En natuurlijk zijn er de huishoudelijke zaken: de jaarrekening 2023 ligt ter tafel. Klik hier om die te bekijken. Het inhoudelijk jaarverslag 2023 kunt u hier bekijken. Kort samengevat ziet de avond er als volgt uit: Vanaf 19.30 uur is de zaal open voor koffie en thee. Om 20.00 uur starten we met het huishoudelijk gedeelte, de jaarrekening 2023. Provincie Zuid-Holland aan het woord en vragenrondje. Discussie over zienswijze VVB. Rondvraag. Nazit Ook de provincie organiseert bijeenkomsten. Daarin kun je mee-brainstormen over de toekomst van het Bentwoud. De volgende bijeenkomst is op 13 april. Meld je aan via deze link.


Twee keer zilver op de Nederlandse studenten kampioenschappen!

We zijn trots op Anouk en Daan! Zij behaalden beiden een zilveren plak tijdens de Nederlandse Studenten Kampioenschappen indoor in Apeldoorn.

Anouk deed mee met het hinkstapspringen bij de senioren vrouwen. Met haar 10.91m benaderde ze het clubrecord tot op 3 cm.    Daan wierp zijn kogel naar 13.28m bij de senioren mannen. Wist je dat die kogel 7,26 kilo weegt?    Ook Lars Heijboer deed mee met de NSK. Bij de senioren mannen liep hij de 200 meter, en deed daar 24,81 seconden over.   Ton Groenendijk


Clubkleding AV’47

De Hardloopwinkel clubkleding outlet periode duurt tot en met februari.  Hierbij een overzicht van de voorraden van clubkleding.

 

Geen clubkleding maar wel herkenbaar als lid van onze club!  Mooie hardloop kleding met AV'47 logo en in de clubkleuren.

 

Voorraden van clubkleding Naar aanleiding van het nieuwsbericht vorige maand over de Hardloopwinkel clubkleding outlet periode is een overzichtje gevraagd van de beschikbare kleding.  Indien je interesse hebt, kun je telefonisch contact opnemen met de Hardloopwinkel Bodegraven om de huidige voorraad te checken of je kunt natuurlijk even langsgaan! Klink hier voor de contactgegevens van de Hardloopwinkel Bodegraven. Kleding kopen met AV'47 Logo en in de clubkleuren Vind jij het ook leuk om herkenbaar als AV'47 lid te zijn bij het hardlopen en bij evenementen? Zichtbaar AV'47-er voor anderen, maar ook herkenbaar voor elkaar. Er lopen gesprekken met de Hardloopwinkel om mooie hardloopkleding te verkopen in de clubkleuren en bedrukt met het AV'47 logo. Er komt binnenkort per mail een vragenlijst aan om de behoefte te peilen. Naar aanleiding van de reacties zal met de Hardloopwinkel gesproken worden over de kledingstukken die aangeboden kunnen worden.


Successen bij het NK Masters

In het weekend van 3 en 4 februari was het NK voor masters. Hierbij zijn een aantal successen geboekt.

  Rina behaalde bij deze wedstijd een eerste plaats bij het hinkstapspringen met 7.72 meter. Tweede plaatsen waren er bij het ver en hoogspringen en een derde bij de 60 meter.                                         Tijdens deze wedstrijd werd er ook een 4 x 200 meter georganiseerd. Tess, Sanne, lies en Sara verbeterde hierbij het clubrecord met 10 seconden. Met een tijd van 1,56,46 min behaalde ze een mooie derde plaats.     De jongens waren ook sneller dan vorig jaar, Bram, Sem, Ian en Wytze kwamen tot 1.45.45 min wat een 9e plaats opleverde.   Ton Groenendijk                                                                 


Spijzen en Prijzen

Spijzen en Prijzen: de prestaties van de RS-atleten werden bekendgemaakt en daar hoorde natuurlijk iets lekkers bij!

Begin januari was het voor de RS weer zover. ‘Spijzen en Prijzen’, de ieder jaar terugkerende bijeenkomst waarin de prestaties van de circa 50 RS atleten in het afgelopen jaar bekend worden gemaakt. Ed Evers had de ‘boekhouding’ over het afgelopen jaar bijgehouden en de prestaties per persoon uitgerekend. Onder het genot van ‘Champagne’ en oliebollen werden de scores bekend gemaakt. Winnaar in de categorie goud en daarmee de RS top atleet van 2023 werd Peter Kalkman. Peter mag een heel jaar de RS-wisselbokaal onder zijn hoede nemen. Raymond Vredebregt


Old Stars in Beweging: meld je aan!

Wil jij ook weer in beweging komen maar wel in de buitenlucht en in een veilige omgeving? Dan is Old Stars Fit & Run iets voor jou.

Ondersteund door landelijke Ouderenfonds, Alphen Vitaal, de Atletiekunie en AV47 krijg je 10 weken de mogelijkheid om te werken aan je conditie. Met elkaar beoefenen wij aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten. Belangrijk is dat het accent ligt op fitheid en bewegingsactiviteiten. Er is veel aandacht voor allerlei oefeningen. Blijf lopend bewegen, gericht op fitheid, met en zonder ervaring, iedereen kan meedoen. Ook als wandelen alleen je doel is kun je terecht. En bij regen kunnen wij ook de oefeningen binnen doen, zodat de training altijd doorgaat. Door AV'47 zijn weer twee ervaren trainers beschikbaar gesteld.  De deelnemers van de vorige 10 lessen waren erg enthousiast en verbeterde ruim hun conditie. Door middel van 4 testen werd de conditie gemeten en de resultaten waren zeer positief. In het verenigingsgebouw zijn alle faciliteiten aanwezig zoals AED, EHBO, kantine, kleedkamers. De gratis kick off is vrijdag 1 maart. Wij beginnen eerst met koffie of thee waar de trainers uitleg zullen geven over het programma. Daarna gaan wij we snel van start en na afloop is er weer koffie met gebak. Vervolgens heb je ruim de mogelijk om te beslissen of je door wil gaan. Vragen of aanmelden kan via av47oldstars@kpnmail.nl


Winteractiviteit Wandelgroep AV47

Op een vrieskoude woensdagochtend, 17 januari 2024, werd een speciale training verzorgd door de activiteiten-commissie van de wandelgroep.

In tegenstelling tot andere jaren was er deze keer voor gekozen om op de baan te blijven. Door de vorst echter was het niet raadzaam om de baan te gebruiken en werd er een programma afgewerkt op het binnenterrein.Op een zestal plekken had de commissie opdrachten, die er bij het uitoefenen van voor zorgden, dat je en in beweging bleef en warm. Zo was er de  speedladder, springtouwen en diverse ballen die gebruikt moesten worden. Ook het wandelen kwam aan bod, zodat het doel van bewegen en warm blijven ruimschoots behaald werd. Alle oefeningen werden in groepjes, die van te voren waren samengesteld, uitgevoerd. Het programma duurde ongeveer een uur, waarna in de kantine samen werd gekomen, om afscheid te nemen van Jan van der Meij, Jan die vanaf de oprichting van de wandelgroep, zo’n 10 jaar geleden, met veel enthousiasme, leiding daaraan heeft gegeven, stopte begin dit jaar en dat kon niet onopgemerkt voorbij gaan. Hij werd toegesproken en bedankt voor zijn niet aflaatbare inzet voor de wandelgroep en de realisatie van deze zo succesvolle afdeling van onze club. Door de leden van de wandelgroep waren individueel een groot aantal presentjes aangedragen die aan Jan werden uitgereikt en ook op tientallen wenskaarten uitten vele leden van de groep, hun waardering voor alles was hij gedaan heeft. De dames van de activiteiten-commissie werden bedankt voor het verzorgen van de training en de inwendige mens. Hans van der Wolf


Wedstrijdkalender 2024

De wedstrijdkalender van 2024 is gereed! Bijgevoegd de eerste versie van de wedstrijdkalender van 2024. Hierop staan naast onze eigen (baan)wedstrijden ook alle competitie-wedstrijden. 


Jurycursus bij AV'47

Op 20 februari, 12 en 19 maart en 2 april wordt er weer een jurycursus gegeven bij AV'47 door Ruud Wassenaar en Peter Kraaijenbrink. De cursus is op dinsdagavonden van 19.00/19.30 u tot ca. 21.30 u. Een groot deel van de cursus is online en bestaat uit zelfstudie via de opleidingssite van de Atletiekunie. Tijdens de workshop avonden gaan we met name ook in op de praktische zaken. Aanmelden kan bij Ton en of Peter, maar ook via deze link.


Jan van der Meij stopt als wandeltrainer

Na 10 jaar als hoofdtrainer van de wandelgroep gefungeerd te hebben, heeft Jan besloten te stoppen en is hij toe aan een nieuwe uitdaging. 

Kleine historie. In september 2013 hebbenHerman Pinkester, Octave en ik de wandelgroep opgericht. Dit ging niet vanhet leien dakje. Sommigen bestuursleden zagen er niets in, want wij wareneen atletiekvereniging!  Zeker 3 maanden bezig geweest om het voor elkaar tekrijgen. Ook de contributie was een hele strijd en zelf in het Museum nogeen extra vergadering gehouden. Uiteindelijk mochten wij verder als wij 15 deelnemers hadden eind december. Dat lukte en konden wij verder met opzetten met de wandelgroep in 2014. Inde loop van de jaren zijn wij uitgegroeid tot een groep van 75 leden.De wandelgroep heeft ook nog als breekijzer gediend bij Staatsbosbeheer enProvincie van Zuid-Holland. De overheid wilde meer activiteiten in hetBentwoud maar wij wilde als wandelgroep goede wandelpaden. Met zijn drieënhebben wij diverse tekeningen gemaakt tot het huidige ontwerp. Dat heeft uiteindelijk geleid tot het aanleggen van het Woudloperspad met afstandbordjes. Afgelopen jaar liep ik al met plannen om te stoppen. Maar nog geen datum ingedachte. In oktober kreeg ik ineens een pacemaker en dat heeft mede dedatum vervroegd. Ik zag het niet zitten om een grote groep te begeleiden meteen rugzak vol materiaal.Verder kwam Octave met het aanbod voor Old Stars en dat zag ik als een mooieuitdaging. Met ingang van 1 januari 2024 stop ik dan ook als trainer voor dewandelgroep. En ga verder met de Old Stars groep. Jan van der Meij


De Hardloopwinkel clubkleding outlet periode

Komende twee maanden staan in het teken van korting op onze clubkleding bij De Hardloopwinkel! Mis je nog clubkleding in je sportgarderobe? Dan is dit je kans om de kleding met korting te kopen t/m februari én zolang de voorraad strekt, want OP=OP! Omdat niet alle maten meer op voorraad zijn, is het verstandig eerst contact op te nemen met De Hardloopwinkel Bodegraven: https://www.dehardloopwinkel.nl/winkels/hardloopwinkel-bodegraven/.


Lichtjesloop 2023

Op 18 december is de jaarlijks terugkerende lichtjesloop weer een groot succes geweest. Hardlopers en wandelaars hebben het woudloperspad in het bentwoud gelopen. De route was voorzien van gezellige verlichting, muziek en een "loper-verschrikker". De lopers en wandelaars waren uitgedost met verlichte (kerst)kleding in de hoop de prijs voor best versierde loper te winnen. Gelukkig werkte het weer goed mee en bleef het droog en aangenaam loopweer. Na de lichtjesloop werd iedereen onthaalt in de kantine in kerststyle. Hier kon iedereen genieten van warme chocomel, gluhwijn en heerlijke versnaperingen. De prijs voor de best versierde loper is gegaan naar Ingrid. Dinsdagloopgroep, bedankt voor de organisatie!

Iris Kuiper


Spetterende AV'47 Buikloop 2023

Traditioneel wordt op de laatste vrijdagmiddag van het jaar een Trail georganiseerd voor alle leden van de loopgroepen door Marcel en mij. De naam van deze trail: “De BUIKLOOP” is ontstaan om aan te geven dat tussen alle feestdagen heen, onze vetgemeste buik wel wat oefeningen kan gebruiken om te herstellen. Op deze manier proberen we te zorgen dat je geen symptomen krijgt van gastro-intestinale stoornissen die vaak gepaard met buikkrampen, een opgeblazen gevoel en de spontaan optredende urgentie om het toilet te gebruiken. (het befaamde: het komt op als kakken-syndroom).

Introducees waren deze keer van harte welkom. Bij het clubhuis begon, gemaakt door onze eigen ervaren parcoursmaker Marcel Maurits, het 7,5 km parcours door het Bentwoud. Afhankelijk van wat de loper wilde kon je meerdere ronden afleggen. Het parcours moest uitdagend, technisch, verkoelend, spannend en dwars door het natuurschoon van het Bentwoud zijn. Dit was zeker gelukt!  Het weer zat mee, de lucht was droog!!  Helft van de track had je voor de wind. De temperatuur was zeer aangenaam. Hier en daar lag er nog een plasje water op het parcours. Maar deze was slechts 15cm diep! Ook de onverharde paden waren op enkele stukken zeker niet baggerig.  Ca. 40 leden hadden zich aangemeld voor deze tocht der natte tochten. Na het bekende startsignaal van: “ 1-2-3  ga nu maar lopen!” spurten onze eigen sportieve leden via de baan richting het natte-ura gebied 2000.    Het was voor menigeen de eerste 7,5 kilometer nog even wennen aan de omstandigheden maar daarna ging het prima.  In de Buikloop komen alle aspecten van de jaarlijkse trainingen van AV-47 naar boven. Snelheid, looptechniek, kracht en plezier. Technische gedeelten werden met hoge concentratie genomen. Op de rechte stukken werd er goed de stoelgang in gehouden. Nog even een zompig grasveld aanvallen, een gedeelte van het Woudbuikloperspad trotseren, de uitkijkheuvel opklimmen op zoek naar mede-atleten en dan via een gedeelte van de AV-47 cross-traject weer terug naar de harde baan. De keuze om nogmaals deze route te lopen of naar de kantine te gaan moest genomen worden.   In de Kantine werden we opgewacht door het cateringteam van de Buikloop. Nant, Crista en Arienne ontvingen de uitgelopen AV’rs met open warme armen. Want bij een serieuze buikloop moet je oppassen voor dehydratatie en een gebrek aan goede voedingsvezels. Dus voordat je bij de apotheek een zakje ORS moet halen, hebben wij bij voorbaat al een uitgebalanceerd herstelmaaltijd op de tafels klaarstaan. Dit op advies van de stichting  V.U.N.S  (Verstandig Uitbuiken Na Sport) gemaakt. Er was o.a. erwtensoep , oliebollen, gluhwein en bier.  In tabelvorm is dit het overzicht, bron energie vet waarvan vet verzadigd koolhydaten waarvan suikers vezels eiwit zout erwtensoep (250 gr) 248 8,2 2,8 23,3 4,8 8,5 15,8 1,74 2 oliebollen  (a 65 gr) 332 11,4 1,6 48,2 16,2 2,8 7,8 1 bier (fles) 145 0 0 9,9 0 1 1,3 0,03 gluhwein 177 0 0 22,4 22,3 0 0 0,03 Het was erg gezellig zo met elkaar. Foto’s van deze loop zijn o.a. gemaakt door onze huisfotograaf Jeroen en staan in de AV-47 club-app van STRAVA en in deze link: https://photos.app.goo.gl/ZCcTonPoh4BAh9WF8 Verder iedereen van Av-47 nog een gezellig sportjaar gewenst zonder kwetsuurtjes.   Hans de Ruiter.


Extra geld voor project Frame Running

In november heeft de Boskoopse collecte van de stichting het Gehandicapte Kind weer een mooie bijdrage geleverd om bij AV’47 blijvend te investeren voor de Frame Running fietsen. Hoewel er minder collectanten dan andere jaren waren die voor AV’47 wilden lopen, hebben de 4 collectanten uit zowel Boskoop als Hazerswoude een bedrag opgehaald van € 898,00. Hiervan komt de helft, dus € 449,00 naar AV’47. De andere helft gaat met de opbrengst van de andere collectanten naar de vele andere projecten van de Stichting Het Gehandicapte Kind.

 

Herman


Afsluiting Old Stars Project 2023

Ter afsluiting van het Old Stars project werd op 22 december de laatste training van 2023 gehouden. "Als trainers hadden wij besloten om een alternatieve training te organiseren. Maar wel intensief. Op internet had ik een spel “Ganzebord je Fit” gevonden en deze bij de drukkerij laten afdrukken op A1 formaat en op plastic. Zodat wij ook buiten konden trainen bij regen. Jolanda zorgde voor de oliebollen en appelflappen. Wil voor chocomelk en slagroom. Prijzen waren er ook, zo kreeg iedere deelnemer een schoenentas van Sabrina en de prijswinners stroopwafels."

Het weer was niet zo best zodat wij besloten hadden om in de kantine teblijven. De opdrachten konden ook binnen worden uitgevoerd.Sabrina deelde de 3 teams in en met behulp van een dobbelsteen kon je destappen bepalen wie het eerst bij de 63 was. De opdrachten waren soms tekort zodat Sabrina er extra tijd bij deed. BV in plaats van 20 secondentegen de muur zitten werden dat er 60. Of hakken bil van 30 naar 60seconden.Al gauw liep de binnen temperatuur op maar er waren ook opdrachten “maak eenopdracht voor een ander team” die vervolgens een rondje buiten moestenlopen. Of een bocht achteruitlopen.Met 12 deelnemers was het behoorlijk druk in de kantine en hadden Sabrina enik het druk met de teams in de gaten te houden of er niet gefraudeerd werd.De teams waren als volgt ingedeeld.Team Blauw ook wel de Koudekerkes genoemd met Wil, Aad, Berry en Nico.  TeamGeel met Anneke, Ankie, Thea en Heidi.  Team Groen met Dick, Wilma, Hans enJolanda. Team Groen won uiteindelijk na een spannende race om de laatstetwee plaatsen.De kantine werd vervolgens weer verbouwd om gezellig aan de lange tafel tekunnen zitten om samen chocolademelk met slagroom, koffie en oliebollen ennatuurlijk de appelflappen te nuttigen.De stroopwafels gingen naar de prijswinnaar waar bij één zakje maar 8 inzaten. Bleek dat er een trainer zich niet in kon houden van de week. Injanuari gaan wij verder met 15 deelnemers. En kan iedereen die wil zichaanmelden als lid van AV’47.  Kortom het waren leuke weken met leuke enenthousiaste deelnemers die door willen gaan als lid van AV’47De stagiair van de Haagse Hoge school gaf als compliment dat de Old Starsleniger en soepeler de oefeningen deden dan zijn eigen studenten bij deHaagse School. Een leuk compliment en mooi om volgend jaar verder uit tebouwen.Iedereen fijne feestdagen en een gezond 2024.  Namens Sabrina en Ja


7 december: Dag van de vrijwilliger

Op 7 december is het de Nationale Dag van de Vrijwilliger. Deze gelegenheid grijpen we aan om onze vele vrijwilligers te bedanken voor hun toewijding en inzet in 2023! Als bedankje kun je nu een digitale decemberkalender vol met leuke kleine cadeautjes aanvragen via NLvoorelkaar: Decemberkalender 2023 - NLvoorelkaar. VRIJWILLIGERS, BEDANKT!

Bestuur AV'47, Judith, Ernst-Jan en Evita


Buikloop 2023

Op vrijdagmiddag 29 december om 13.30u zal de tweede editie van de Buikloop plaatsvinden! Een trailloop voor zowel leden als introduces. Het parcours is circa 7,5 km en kan indien gewenst twee keer gelopen worden. Na afloop wordt de buik getraind met onder andere snert en oliebollen! Inschrijven kan via het inschrijfblad in de kantine of bij een van de organisatoren: Hans de Ruiter, Marcel Maurits & Herman Mens.


Lichtjesloop Bentwoud 2023

Maandag 18 december is de Bentwoud by Night run. Deze avond willen we ook gebruiken om de Roparun te sponsoren (Piet & Ellen van de maandag- en woensdagavond loopgroep) d.m.v. de verkoop van chocoladerepen en stroopwafels. Of je nu lid bent van de RS, loop- of wandelgroep: geef je nu op voor deze leuke run en borrel na afloop via de inschrijflijst in de kantine!


OldStars Running succesvol afgerond

 

De Old Stars-cursus gehouden bij AV’47 is 10 november succesvol afgerond. Doel van Old Stars is fit worden, meer bewegen en vitaler worden. Motto is “Bewegen doe je samen”

Ondersteund door het Alphen Vitaal en Atletiekunie werd er een uitgebreid plan opgesteld.  Ook AV’47 gaf zijn medewerking door de baan beschikbaar te stellen op vrijdagmorgen. Bij de start waren er 15 deelnemers die voor de gehele cursus inschreven. De cursus bestond uit 10 lessen, 1 les per week en werden gegeven door twee trainers. Een trainer gaf oefeningen volgens ASM (Athletic Skills Model) en de andere trainer gaf de loopoefeningen en loopscholing. En 1 x in de 4 weken een test om je conditie te meten. Na de 10 lessen werd door middel van een enquête de mening van de deelnemers gevraagd. De meest positieve punten van de deelnemers  waren: afwisselende oefeningen persoonlijke benadering (de deelnemers werden  goed in de gaten gehouden) eigen tempo  Een aantal deelnemers voelde zich vitaler en merkte een verbetering  in de conditie. De meest gestelde vraag van de deelnemers was: kunnen wij doorgaan in 2024? De trainers gaan nu met het bestuur van AV47 rond de tafel zitten over het hoe of wat. De laatste les werd afgesloten met een lunch en de uitreiking van een kaart met de vorderingen. Ook ontvingen alle deelnemers het Wie-is-Wie-boekje. Als extra worden er nog een 5-tal lessen tot het eind van jaar aangeboden, waar weer  13 deelnemers aan meededen. Heb je interesse om eens een keer gratis te komen kijken, meld je dan aan bij av47oldstars@kpnmail.nl Jan van der Meij Trainer Old Stars AV'47 Boskoop


Coopertest RS

Zaterdag 7 oktober stond voor de heren van de RS (recreanten senioren) de Coopertest op het programma. Ondanks het voor de zaterdag vroege uur stonden 23 deelnemers met hun ‘afstandblokje’ aan de start verdeeld over 10 hardlopers en 13 wandelaars.

 

Nadat de grote klok 12 minuten had weggetikt bleek Peter Kalkman bij de hardlopers 2265m afgelegd te hebben Andre Oudenes kon bij de wandelaars 1388m laten noteren. Het waren niet alleen mooie tijden maar het ook een gezellige ochtend. Raymond Vredebregt


46e Editie Floracross weer een groot succes!

 

Afgelopen zaterdag werd al weer voor de 46ste keer de Floracross gehouden. De openingsklassieker van het crossseizoen werd druk door atleten uit onze regio bezocht. In het Bentwoud was een uitdagend parcours uitgezet over gras met modder en plassen zodat de echte crossliefhebbers weer goed aan hun trekken kwamen. Door de vele regen op de dag zelf en de dagen voor de cross, was het de “natste editie ooit”!.

Om 10.30 uur begon de eerste van de meer dan 20 wedstrijden met de allerkleinste pupillen. In deze eerste wedstrijd was er een prachtige tweede plek voor Alex Val van AV’47. Bij de meisjes onder de 9 jaar was er ook een tweede plek voor Majlen van Prooijen. Bij de dames senioren werd de wedstrijd gewonnen door de sterk lopende, en oud inwoonster van Boskoop, Marije Heijman van PAC Rotterdam. Evita Hoogeveen van AV’47 wist een vierde plek te bemachtigen. Bij de vrouwen 35+ werd Daniëlle Merbis (AV’47) derde. Bij de heren senioren ging de strijd over 9 kilometer. Deze wedstrijd werd gewonnen door Siwar Kool van NTV.  In de categorie 40+ pakte AV’47-er Patrick van Leeuwen een mooie derde plaats.  De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement met maar liefst bijna 600 deelnemers, een prachtig modderig parcours en een leuke sfeer. Sonja Hogerbrugge      


Old Stars Running goed op gang

 

Halverwege de cursus is Old Stars Running goed op gang gekomen. Gestart op 25 augustus met 18 deelnemers en later nog twee aanmelders werd pas na twee weken duidelijk of en hoeveel er definitief komen. De groep is erg enthousiast over de manier van trainen!

Er zijn altijd deelnemers die zich wel aanmelden maar toch niet komen. Drie aanmelders behoorde niet tot de doelgroep en konden al redelijk hardlopen. Zij behoorde wel tot de 55 plus groep en zijn door verwezen naar de RS heren. Van de wandelgroep is er één langdurig geblesseerd en is nu tijdelijk overgestapt naar de OLD Stars groep. Twee deelnemers zijn al lid van AV’47 en doen ook nog mee. Zodat de basis bestaat uit 15 deelnemers. Uiteindelijk zijn er nu 13 deelnemers die een formulier hebben ingediend en officieel deelnemers zijn. Sabrina en ik hebben een trainingsprogramma opgesteld. Beginnen met vitaal vallen, coördinatie en cognitieve vaardigheden. Elke week bouwen wij deze oefeningen uit met een loopgroep programma en loopscholing.  Streven is aan het eind van de cursus een 12 minuten aan een stuk te kunnen lopen.  Dankzij  veel variaties  en oefeningen die beschikbaar zijn ook via internet kunnen wij de deelnemers elke week trakteren op weer andere oefeningen.  De groep is erg enthousiast over de manier van trainen. Gevraagd aan de groep of zij alvast willen  nadenken over vervolg na 10 november.  


Jubileum van Sportief Wandelen

20 september vierde Sportief Wandelen het 10-jarig jubileum met een fotopuzzeltocht door het Bentwoud, een dankjewel voor trainers en ‘koffiedames’ en een taartje met een drankje.

Het begon allemaal op 25 september 2013. Het plan voor de wandelgroep werd gemaakt door Jan van der Meij, Herman Pinkse en Octave Koenegracht en voorgelegd aan het bestuur. Maar daar gingen de wenkbrauwen omhoog, wat, wandelen, dat is toch geen sport?   Wat kreeg dat toenmalige bestuur ongelijk: 75 leden, die zich 3 x per week in het zweet werken, rode hoofden, natte ruggen, als dat geen sport is. Aan de andere kant, we heten Sportief Wandelen, wat natuurlijk al een bijzondere titel is, maar je kunt het ook Sociaal Wandelen noemen, want het sociale gebeuren rondom het wandelen, is minstens zo belangrijk.   Wat maakt het sportieve en sociale wandelen van AV nu zo uniek? – Dat we bijna net zoveel mannelijke als vrouwelijke leden hebben, 36 mannen en 39 vrouwen – Dat het oudste lid (Nico) 87 is, het oudste actieve lid en onze jongste Rozina 51 is. Wat maakt ons nog meer uniek? – dat we slecht luisteren naar onze trainers, want er is altijd iets belangrijks met de buurman te bespreken, – dat we de instructie voor tempo 1, 2 en 3 matig opvolgen, of komt dat door het verwarrende fluitsignaal? – dat we op een smal pad soms links, soms rechts lopen, maar vaak ook over de volle breedte, – dat we een zwak hebben voor trekpontjes en daarbij altijd wel natte voeten halen, – dat we allemaal graag appeltaart lusten, met of zonder slagroom en daarbij zelfs discussiëren over de kwaliteit, – en dat we graag feestjes vieren, kijk maar om je heen   Maar, dit alles bestaat niet zonder onze trainers en koffiezetters.   Het bleef nog lang gezellig.  


Clubkampioenschappen & BBQ AV'47

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw, en de baan ligt er prachtig bij. De perfecte start van een van de gezelligste dagen op AV'47 home soil: de jaarlijkse clubkampioenschappen! Waar de strijd om de hoogste trede op het clubpodium normaal gesproken in twee dagen wordt opgedeeld - een dag voor de pupillen en junioren CD, en een dag voor de junioren AB, senioren en masters - was dit jaar besloten om er één groot evenement van te maken. En met succes! 

In de ochtend kwamen de jongsten van onze vereniging in actie. Met een opkomst van meer dan 40 pupillen werd er in 5 verschillende teams gestreden om eremetaal en wat lekkers. De teams gingen lange tijd gelijk op en de verschillen waren hier en daar behoorlijk klein, maar uiteindelijk kan er toch maar één de beste zijn. Gelukkig werden eventuele teleurstellingen snel vergeten, want tijdens de prijsuitreiking kon iedereen genieten van heerlijke zelfgebakken pannenkoeken. Bakkers, bedankt!  In de middag was het de beurt aan alle junioren, senioren en masters. Er werd een mooi programma afgewerkt waarbij de atleten vier keer konden kiezen: sprinten of hordelopen, hoogspringen of verspringen, kogelstoten of discuswerpen en middellange afstand of kogelstoten. De juryteams zorgden ervoor dat alle onderdelen vlot konden worden afgewerkt en dat de atleten zich volledig konden focussen, wat de goede prestaties uiteraard ten goede kwam. Er werd zelfs nog even een clubrecord verbroken 1982: Harm Timmer wist als eerstejaars C-junior over een hoogte van 1.76m te vliegen, wat menig toeschouwer kippenvel bezorgde!  Terwijl de baanatleten hun onderdelen afwerkten, werd er door de loopgroepen ook behoorlijk gepresteerd. In tweetallen werd een marathon afgewerkt, waarbij de nummers 1 en 2 van het tweetal afwisselend moesten rennen en fietsen. De omstandigheden waren gezien de hoge temperaturen redelijk zwaar, maar onze lopers zijn wel wat gewend. En met maar liefst 16 teams een prachtig bezet veld! Zodra iedereen gefinisht was, volgde een gezellig samenzijn en evaluatie van de prestaties. De verschillende tactieken werden goed besproken, wat wellicht weer kan helpen voor de volgende keer!   Met zoveel activiteiten in de middag was het dit keer ook gezellig druk tijdens de prijsuitreiking. Eén voor één werden de medailles omgehangen en foto's gemaakt voor aan de muur in het clubgebouw. Ondertussen werd er achter de schermen hard gewerkt om alles gereed te krijgen voor de AV'47 club barbecue, want zo'n mooie dag verdient natuurlijk een waardige afsluiting! Het bestuur greep deze gelegenheid aan om onze hardwerkende vrijwilligers te bedanken, dus zij konden zo aanschuiven. Met in totaal meer dan 80 aanwezigen duurde het even voordat iedereen voorzien was van een stukje (vega)vlees, maar gelukkig was de sfeer goed en werd er overal lekker gekletst. Kortom: voor herhaling vatbaar! Via deze weg nog even een dikke thumbs up en thank you voor iedereen die heeft meegeholpen om van deze dag een succes te maken. Op naar het winterseizoen!


Mooie resultaten D spelen

Tijdens de D spelen op 10 september in het olympische stadion behaalde Luuk van der Wel een fraaie tweede plaats op de 80m horden jongens D2.

Hij kwam tot een mooie tijd van 12.61 sec.

Een mooi nieuw pr.


Old Stars running succesvol gestart

De kick-off van de Old Stars running bij AV’47 op vrijdag 25 augustus is succesvol gestart met 20 deelnemers. In het begin was het nog een beetje zoeken naar de juiste vorm en de aanpak. Maar dankzij de twee professionele trainers liep alles gesmeerd.

Na twee rondjes wandelen of dribbelen en de losmaakoefeningen werd gestart met een test om de basisconditie te meten. En als afsluiting de coolingdown. Iedereen was tevreden over de aanpak en de 3e helft werd druk bezocht. Dankzij het mooie weer kon die buiten worden gehouden op het terras.   De verwachting is dat iedereen vrijdag weer terugkomt. Twee werden nog gewezen op andere training mogelijkheden binnen de vereniging. De organisatie heeft gezien dat er nog ruimte is voor enkele deelnemers. Heb je nog interesses meld je dan aan via mail. Ontmoetingspunt is het verenigingsgebouw van AV47, waar ook voor koffie wordt gezorgd.   Vragen of gelijk aanmelden mail dan naar av47oldstars@kpnmail.nl  


SAVE THE DATE: AV'47 ClubBBQ op 16 september!

Als het goed is staat 16 september al een tijdje in de agenda, want die dag sluiten we het seizoen af met de jaarlijkse clubkampioenschappen. In de ochtend de pupillen en in de middag de junioren, senioren, masters en loopgroepen. Wat een feest! Om het extra gezellig te maken gaan we aan het eind van de dag gezellig barbecueën.

Opgeven kan door dit formulier in te vullen: https://forms.gle/aDCMrU7q2HKVNaUeA, graag uiterlijk 8 september :) Het bestuur vindt dit ook een mooie gelegenheid om alle vrijwilligers te bedanken, dus voor hen zijn er geen kosten aan verbonden. Graag wel even opgeven via het formulier, wel zo handig voor de inkopen!


Zomerkamp 2023 geslaagd!

De circusweek zit er helaas op, de tent is dicht. Na een top zomerkamp week in Schaijk, zijn de pupillen en trainers een paar weken geleden alweer teruggekeerd naar Boskoop. Het is een geweldige show geweest, ook voor iedereen om te volgen op de Facebook pagina van AV'47!

  Voor iedereen terugging naar Boskoop, was er natuurlijk eerst nog een prijsuitreiking. Gedurende de hele week waren er bij de spellen punten te verdienen, die uiteindelijk een eindscore vormden. Emma van Aalst wist in haar laatste kampjaar mooi nog het meeste aantal punten te verdienen en ging er met de eerste plek vandoor!   De leiding bedankt iedereen voor het lenen van de kinderen die week en voor het vertrouwen in hen. Maar natuurlijk willen we andersom de trainers net zo hard bedanken voor hun wederom geweldige inzet! De trainers hebben genoten van de kinderen! Heel fijn ook dat er ouders kinderen konden brengen en/of halen; dank! Daarnaast onwijs bedankt aan Kaimo Stolwijk (Stolwijk Transport Headquarters) voor het heen- en terugbrengen van alle spullen en de fietsen. Ook een special thanks to Westlandpeppers, Greenco_NL en Verhoeven QH B.V. voor de snoeptomaatjes, -paprika’s en -komkommers waar iedereen die week van heeft kunnen genieten als tussendoortje.   Nu is de zomervakantie inmiddels weer voorbij en wordt er alweer hard gewerkt op school. Maar ook de trainers zitten niet stil en willen vast een save the date delen voor zomerkamp volgend jaar:   Houd 9 t/m 16 augustus 2024 vrij in de agenda, want dan gaat zomerkamp 2024 plaatsvinden!


Old Stars in Beweging

Wilt u ook weer in beweging komen maar wel in de buitenlucht en in een veilige omgeving. Dan is Old Stars running iets voor u. Ondersteunt door landelijke Ouderenfonds, Alphen Vitaal, de Atletiekunie en AV47 krijgt u 10 weken de mogelijkheid om te werken aan conditie.

 

 

Het gaat op bewegen zonder hardloopdoelen. Belangrijk is dat het accent ligt op fitheid en bewegingsactiviteiten. Ook valpreventie en blessurepreventie staan voorop. Er is veel aandacht voor allerlei oefeningen. Blijf lopend bewegen, gericht op fitheid, met en zonder ervaring, iedereen kan meedoen. Ook als wandelen alleen je doel is kun je terecht.  En bij regen kunnen wij ook de oefeningen binnen doen, zodat de training altijd doorgaat. Door AV'47 zijn twee ervaren trainers beschikbaar gesteld.  In het verenigingsgebouw zijn alle faciliteiten aanwezig zoals AED, EHBO, kantine, kleedkamers.  De gratis kick off is 25 augustus. Wij beginnen eerst met koffie of thee waar de trainers uitleg zullen geven over het programma.  Daarna gaan wij we snel van start en na afloop is er weer koffie met gebak. Vervolgens heeft u ruim de mogelijk om te beslissen of u door wil gaan.   Trefpunt is het verenigingsgebouw van AV47, waar ook voor koffie wordt gezorgd.. Niet alleen mensen uit Boskoop zijn welkom, maar ook uit de omgeving: zoals Waddinxveen, Hazerswoude, Benthuizen, Koudekerk. De cursus omvat 11 trainingen en deelname kost € 60. De eerste training is tevens kennismaking. Deze is gratis en vrijblijvend. Laat het wel eventjes weten als je wilt komen.  Vragen of gelijk aanmelden mail dan naar av47oldstars@kpnmail.nl


Slotloop

Woensdagavond 21 juni was het zover, de jaarlijkse slotloop voor de loopgroepen. Het 10 km parcours startte bij kwekerij G.C. Stolwijk op het Reijerskoop en bracht de lopers via verschillende kwekerijen naar de finish. Daar aangekomen stond een welverdiend koud drankje en lekker hapje te wachten! De winnaar van de hortensia 'Runaway Bride' ging naar niemand minder dan de pas getrouwde Lieke, hopelijk doet ze de naam geen eer aan ;) Al met al was het een zeer geslaagde avond met dank aan organisatoren Jaap en Hans!


OldStars Running bij AV’47 in Boskoop

Bent u 55 jaar of ouder en vindt u het belangrijk om in beweging te blijven? Heeft u een tijdje niet hardgelopen en wilt u weer beginnen? Bent u op zoek naar mensen met wie u samen kunt bewegen? Kom dan eens kijken bij OldStars Running!

Het initiatief is van en ondersteund door het landelijke Ouderenfonds, Alphen Vitaal, de Atletiekunie en AV47.  Blijf lopend bewegen, gericht op fitheid, met en zonder ervaring, iedereen kan meedoen! Ontmoet nieuwe mensen en kom samen in beweging, plezier staat voorop en In een veilige omgeving op het sportpark en het Bentwoud. Samen beoefenen wij met elkaar aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten. Bij OldStars running werken loopsters of lopers één ochtend per week aan de coördinatie, kracht en looptechniek, onder begeleiding van ervaren trainers.  Met een programma van aangepaste loopvormen vol variatie en plezier verbetert de conditie. Verkleinen bovendien de kans om te vallen of zich te blesseren. ‘Sportief’ en ‘sociaal’ gaan in de groep hand in hand: de trainingen zijn altijd gezellig en ontspannend, terwijl fitheid, flexibiliteit, conditie en kracht zichtbaar toenemen. Na afloop is er altijd een gezamenlijk kopje koffie of thee. Door het aanbieden van deze aangepaste sport- en bewegingsactiviteiten is dit de kans om te starten met veelzijdig bewegen. Trefpunt is het verenigingsgebouw van AV47, waar ook koffie wordt gedronken. Niet alleen mensen uit Boskoop zijn welkom, maar ook uit de omgeving: zoals Waddinxveen, Hazerswoude, Benthuizen, Koudekerk. De cursus omvat 11 trainingen en deelname kost € 60. De eerste training is tevens kennismaking. Deze is gratis en vrijblijvend. Laat het wel eventjes weten als je wilt komen. Bij veel sportverenigingen en voor veel verschillende sportdisciplines zijn er al succesvol Old Stars-trainingsprogramma gestart. Vragen of gelijk aanmelden mail dan naar av47oldstars@kpnmail.nl    


Mega Wandel Marathon

Op 13 mei deden we met ons Frame Running team mee aan de Mega Wandel Marathon in Arnhem! Dit wandelfeest werd georganiseerd vanuit Stichting het Gehandicapte Kind met als doel geld op te halen voor kinderen met een handicap. Van onze opbrengsten van de deelnemersgelden en donaties is 75% naar AV’47 gegaan ten behoeve van Frame Running en 25% naar Stichting het Gehandicapte Kind. Het was een erg geslaagde dag met heerlijk weer en gezelligheid! En het mooiste is dat er echt een fantastisch bedrag is opgehaald. Door latere donaties is er zelfs nog extra geld binnengekomen, waardoor er niet €1.348,- (zoals op de cheque stond), maar €1.577,- naar AV’47 is gegaan! Iedereen heel erg bedankt voor alle donaties :) 


AV'47 13 assistent trainers rijker

In de afgelopen periode hebben 19 mensen meegedaan aan de trainers cursus ABAT 2, waarvan 13 van onze vereniging.

Vandaag was de laatste bijeenkomst, we hebben er nu dus 13 assistent trainers bij waarvan de meeste bij de pupillen helpen.


Verslag van de tweede seniorencompetitie

Zondag 21 mei was alweer de 2e seniorencompetitie. Met de start van de seniorencompetitie twee weken ervoor, zat deze tweede competitiewedstrijd dicht op de vorige, dus het wedstrijdgevoel zat er nog goed in! Deze tweede competitiewedstrijd vond plaats in Alphen aan den Rijn en werd georganiseerd vanuit onze eigen vereniging. Met veel vrijwilligers en supporters van AV’47 voelde het echt een beetje als een thuiswedstrijd, wat het een extra leuke wedstrijd maakte. En wat ook heel leuk was, waren de prestaties van onze atleten :)

Een greep uit deze leuke prestaties bij de mannen: Daan Schuurman wierp 43,01 (pr) bij het discuswerpen en 36,29 (pr) bij het kogelslingeren; Bram de Bruijn sprong 1,70 hoog; bij het verspringen werd naar 5,27 gesprongen door Wytze Konijn; Lars Heijboer liep 12,09 op de 100m; op de 200m werd 23,14 gelopen door Stephan van der Jagt; Matthijs de Waal kwam tot 11,40 bij het kogelstoten; op de 400m liep Jente Husslage 1:05,23; en op de 1500m werd respectievelijk 4:53,32 en 5:01,46 gelopen door Patrick van Leeuwen en Thijs Kranenburg. Bij de vrouwen werd er eveneens leuk gepresteerd: Anouk werkman liep 13,78 (pr) op de 100m; Sara van der Valk sprintte naar 28,79 op de 200m; op de 800m werd door Evita Hoogeveen 2:30,06 gelopen; Iris van dorp slingerde de kogel een flink eind weg naar 29,31 (pr); bij het kogelstoten haalde Sanne Werkman 7,89 (pr); Marlène Straathof pakte flink de leiding bij de 3000m steeple chase met 12:26,85; Lisa Zoet liep naar 2:53,55 (pr) op de 800m; en Joyce Kraaijenbrink liep 1:09,94 op de 400mh.   Na afloop van de wedstrijd zondag werd met de liefhebbers nog gezellig patat gegeten met elkaar bij AV’47 om deze geslaagde dag nog even extra goed af te sluiten. Het was een zeer geslaagde dag! Na deze tweede competitiewedstrijd staan de mannen 21e (van 36) en de vrouwen 17e (van 34) in de landelijke competitiestand van de tweede divisie. Dit betekent dat beide teams ruim op handhaving in de tweede divisie staan! Over zes weken is de derde en laatste competitiewedstrijd voor de senioren (Heerhugowaard), dus dan gaan de mannen en vrouwen hun best doen om deze plekken vast te houden. P.S. Neem voor de rest van de prestaties van afgelopen zondag ook zeker een kijkje op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/38715/191/  


Instuiftraining daverend succes!

Zaterdag 13 mei was er instuiftraining bij AV47 in Boskoop. Kinderen konden in 2 uur tijd kennismaken van atletiek. Ruim 80 kinderen kwamen op deze training af!

De grote groep kinderen ging van start met het spel staartenroof, om lekker op te warmen. Daarna gingen ze in groepjes kennismaken met sprinten, hoogspringen, verspringen en vortex werpen. De ouders genoten ondertussen op het terras van koffie en thee. We sloten de ochtend af met een groepsestafette waarbij alle ouders gezellig op het veld kwamen aanmoedigen. Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag. Uiteraard door de hoge opkomst, maar ook door de gezellige sfeer en het mooie weer. Sommige kinderen kwamen timide en verlegen aan, maar deden aan het eind enthousiast mee. Weer anderen dachten dat ze het niet zouden kunnen, maar ontdekten dat ze zeer talentvol waren. Het was mooi om de kinderen te zien genieten in een ontspannen en sportieve sfeer.  Mocht je deze instuiftraining gemist hebben mag je altijd 3 keer gratis mee komen trainen bij AV47. Kijk voor meer info op www.av47.nl


U35 Officials Program voltooid door twee leden van AV'47!

In april hebben Iris van Dorp en Justin Kraaijenbrink van AV'47 deelgenomen aan het U35 Officials Program 2023 op Papendal. Zij hebben het programma succesvol afgerond en zijn opgeleid tot wedstrijdleiders. Wat een toppers!


De Lange Afstanden bij de RS

Zaterdag 22 april was het weer zover. De RS (Recreatie Senioren) hield de onderlinge wedstrijd op de 5 km (hardlopen en wandelen) en 10 km hardlopen in het Bentwoud. In totaal waren er 21  deelnemers.

De prestaties mochten er zijn: De 5 km wandelen werd gewonnen door Leo Leenaarts. Hij legde deze afstand ruim binnen het uur af. Ad Houtekamer kwam  hardlopend over deze afstand ruim binnen het halfuur binnen. Bij de 10 km was Peter Kalkman de winnaar, hij finishte in 57.43.


Einduitslag ZHM cross competitie 2022-2023

De einduitslag van de ZHM cross competitie 2022-2023 is bekend!

Kijk voor de volledige einduitslag op deze pagina: 
https://www.av47.nl/index.php?page=308&sessionid=68466356363ea9b94565cc&hrefid=595104728 


Geslaagde kerst surprise wandeling

Woensdag 21 december, werd in de ochtenduren, door de wandelcommissie, voor alle wandelgroepen, dus die van de maandag, de woensdag en de vrijdag een speciale activiteit georganiseerd: de Kerst surprise wandeling. In de Nesse Polder werden de wandelaars met een route-beschrijving en enige aanvullende informatie, langs en over diverse kwekerijen gestuurd. 

  Bij een enkele kwekerij, moest een kleine opdracht worden uitgevoerd, waarvoor daar ruimte was gemaakt. Het begon er mee, de deelnemers, die in kleine groepjes op pad waren gegaan, zelf door het knippen en plakken twee kerstkaarten moesten maken. Op een andere locatie moesten een tiental kerstkransjes worden opgeleukt met strikken en linten. Weer op een volgende kwekerij moest een glazen kaarsenhouder worden voorzien van een kerstwens en wat versieringen. Tenslotte lag op de eindbestemming een tafel vol met kerstgroen en werd daarvan een kerststuk gemaakt. Hier was warme chocolademelk en glühwein,  ook van heerlijk kerstbrood kon  worden genoten. De trainers werden voor hun inzet, gedurende het afgelopen jaar, bedankt en aan hen werden de kerststukken gegeven. De commissie kon terugzien op een geslaagde ochtend, dat ook door een ieder zo is ervaren.


Succesvolle editie eerste Buikloop!

Op vrijdagmiddag 30 december organiseerden Marcel & Hans een eerste trailrun in het Bentwoud genaamd: “de Buikloop” (Niet te verwarren met de waterige ontlasting!!!). Een trailrun is meestal kleinschalig en minder competitief dan wegwedstrijden. Je moet je niet te veel te focussen op snelheid en tijd, maar meer op de fysieke uitdaging die de natuurlijke omgeving je bezorgt. Vaak zijn het smalle paadjes met hoogtemeters. Daarom is een trailrun zo leuk om met alle loopgroepen te doen. De Buikloop is bedoeld om de buik sportief te activeren tussen de zware kerstdiners en de calorierijke oude- en nieuwjaarsborrels. Alle leden van de loopgroepen en van de RS-groep werden uitgenodigd voor deze sportieve uitdaging. 

Meer dan 50 leden zouden dit door Marcel schitterend en uitdagend uitgepijlde parcours van 5 kilometer gaan afleggen. Zelfs trainers liepen tussen hun pupillen mee om hen te motiveren. Onder zeer zware weersomstandigheden, geteisterd door druilige regen en gecombineerd met flakkerende windstoten gingen de AV-strijders om 14.00 uur aan de run. De bedoeling was dat je het parcours zo vaak als je wilde kon lopen mits je voor 15.00 uur de start/finish was gepasseerd. Ja enkele krachtpatsers hebben dit inderdaad 3 x gelopen.!! Voor menigeen was de helse tocht van 5 km over glibberige paden, zompige grasvelden en steile heuvels echter genoeg. Het werd ook echt een NAT-uurtocht. Na de finish kregen de finishers als beloning de poepgoede-hals-wc-rolketting uitgereikt. Hierna was er in de kantine nog een gezellig samenzijn en onder het genot van erwtensoep, het was echt snertweer, warme chocomel, glühwein en stapels vol met oliebollen.  In de dampige kantine werden ook nog 3 wc-borstels uitgereikt. De bronzen wc-borstel ging naar de verraste Adrie omdat hij de niet gevraagde EHBO’er was deze middag. De zilveren wc-borstel ging verdiend naar een tweetal sponsors Hans & Paul Stolwijk. Zij sponsorden niet vermoedend de stickers op de stokjes van de pijlstokken. Als klap op de vuurpijl ging de gouden wc-borstel naar de vrouw die als eerste de betaling deed voor deze middag. Ja Liesbeth je hebt het verdiend! Al met Al een zeer geslaagde happening.


Jubileum Meerkamp zeer geslaagd!

Ter gelegenheid van het jubileum organiseerden wij een meerkamp voor junioren en senioren op 9 en 10 juli. Ook al was het niet druk met atleten van ander verenigingen was het een zeer geslaagd weekend.

 

Aan de meerkamp deden 17 atleten van onze vereniging mee. Onder goede omstandig heden werden er zeer goede prestaties geleverd. Diverse persoonlijke records werden verbeterd. Zo was er goede prestatie op het verspringen van Justin Kraaijenbrink met 6.24m, helaas kom hij de meerkamp niet afmaken. Daan Schuurman kwam met 6.07m ook boven de 6m. Anouk Werkman kwam met 4.95m heel dicht bij de 5 meter grens. Bram de Bruijn was goed op dreef bij het polsstokhoogspringen, op de nieuwe mat ging hij over de 3.50 meter. Ook goede prestaties bij het horde lopen, hoewel enkele wel iets teveel rugwind hadden. Na afloop was er een prijsuitreiking met medailles en prestatie kaarten. Iedereen heeft genoten van deze twee dagen, met dank aan de juryleden en ouders die geholpen hebben.


AllUnited