© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Nieuws

Junioren: Goede prestaties van Twan, Lot, Kato en Stefan op NK Indoor CD Junioren
   (04-02-2019)

Op zondag 20 januari togen Twan Hogerbrugge, Lot van Nieuwenhuizen, Kato van Wilgen en Stefan de Groot naar Apeldoorn.
Twan deed mee met de onderdelen verspringen en 60 meter sprint. Tijdens de kwalificaties van het verspringen wist hij zich met een nieuw persoonlijk record (5.08 m) te plaatsen voor de finale later op de dag, waar hij eveneens de 5-meter barrière wist te slechten. Dit leverde hem een tiende plaats van Nederland op! Op de 60 meter sprint kwam Twan makkelijk de series door: met een tijd van 7.80 seconden verdiende hij een plek in de halve finale. In de halve finale wist hij helaas niet sneller te lopen, maar met een tijd van 7.81 seconden liet Twan zien dat hij ook met wat vermoeidheid in de benen nog hard kan lopen!

Lot en Kato deden net als Twan mee met het verspringen, maar moesten eerst nog de series van de 60 meter horden lopen. Beide meiden lieten zien dat ze in de winter hard hebben door getraind, door allebei bijna 0,2 seconden van hun persoonlijke record te halen. Met tijden van 10.26 en 10.28 seconden wisten ze zich te plaatsen voor de halve finales! Kato wist hier nog een paar honderdsten van haar nieuwe PR af te snoepen en kwam uit op 10.20 seconden, Lot zat hier ook dicht bij en zette de klok stil op 10.28 seconden. 

Tussen de twee hordenraces door stond het verspringen gepland. Ook hier maakten de meiden er een spannende onderlinge strijd van. Waar Kato naar een afstand van 4.36 m vloog, wist Lot dat ze een nieuw PR nodig had om daar overheen te gaan. Na een goede aanloop en een harde afzet, belandde ze 4.37 m verderop in het zand. 

Aan het einde van de dag was het de beurt aan Stefan om te laten zien waarom hij naar Apeldoorn was gekomen. Stefan had eerder in het seizoen al een goede voorbereiding gehad in de vorm van crosswedstrijden door modder, zand en bos, en wilde eens weten wat hij op de 800 meter waard was. Met een PR van 2 minuut 34 zou het toch leuk zijn om onder de tweeënhalve minuut te duiken, moet hij gedacht hebben. In een race die hard van start ging, liet Stefan zich niet gek maken. In een mooi opgebouwde race wist hij zijn hoofd koel te houden en naar een tijd van 2.25,87 te snellen. Een PR van bijna 9 seconden!

Twan, Lot, Kato en Stefan: gefeliciteerd met deze mooie prestaties, ontzettend knap gedaan!


Ogenblik a.u.b. ...