© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Nieuws

Nieuws: Grote zorgen om toegankelijkheid Bentwoud door aanleg Bentwoudlaan
   (08-02-2019)

Op 5 februari zijn Jan van der Meij en Mariëtte Smeets naar de zoveelste informatieavond over de Bentwoudlaan geweest in het Dorpshuis de Juffrouw in Hazerswoude-Dorp.

Op deze informatieavond werd het gedeelte van de Bentwoudlaan direct naast AV’47 besproken. Er komt een breed viaduct over de weg voor langzaam verkeer (paarden, fietsers en wandelaars). Ook komen er wat rotondes die het auto verkeer naar het Bentwoud gaan leiden. Zie tekening. Onze grootste zorg is hoe we van onze baan de aansluiting krijgen naar ‘ons’ 3 km pad.

Veel omwoners en andere belanghebbenden waren aanwezig wat de discussie lastig maakt voor onze belangen. Ook is de locatie van het Recreatie Punt officieel nog niet bekend en ook nergens ingetekend, hetgeen de discussie continu erg verstoort. De parkeerplaats is in de tekening door ons ingetekend omdat men niet wil aangeven waar deze precies komt.

Ondanks 4 jaar meepraten, wensen indienen, discussiëren met Staatsbosbeheer, de Provincie, de projectgroep blijkt telkens weer dat onze wensen nog niet zijn vertaald in concrete voorstellen. Er is nog steeds geen verhard pad toegezegd om van de baan naar het 3 km parcours te kunnen lopen. Sterker nog: het is er slechter op geworden. De rotondes zijn dichter naar de baan gebracht en de parkeerplaats voor het Recreatie Punt is nu verplaatst tussen het viaduct en de rotonde. Het viaduct is opgeschoven naar achter, waardoor de afstand naar de start van het 3 km pad nog groter wordt (wel 1 km).

Verder kan iedereen zich wel voorstellen wat de consequenties zijn als er een parkeerplaats van 50 auto’s komt zo dicht bij het 3 km pad. Goed voorbeeld is het Gouwebos, waar je bijna niet meer kunt hardlopen door de vele loslopende honden.

Ook nu is er door ons weer benadrukt dat het pad intact moet blijven, en er een verhard pad moet komen van de sportvelden naar het viaduct. Anders geen Bentwoudrun en Floracross. Ook is (gesteund door de meerderheid) verzocht om de parkeerplaats aan de andere kant van de weg te situeren, dichter bij Karwei, zodat de bestaande parkeerplaatsen bij Karwei kunnen worden gebruikt.

Alle voorstellen worden weer bekeken en uitgewerkt in een definitief ontwerp. In mei volgt een nieuwe presentatie en daarna wordt er definitief gestart. Uiteraard zullen wij eind mei weer vertegenwoordigd zijn en kijken wat de resultaten zijn.

Nog even dit. Veel leden hebben het idee dat het niet zo’n vaart gaat lopen, maar in 2020 zal met de aanleg begonnen worden. Dus een zandlichaam storten, het viaduct bouwen enz. enz. Dan al zullen wij veel last hebben van de aanleg van de Bentwoudlaan. 


Ogenblik a.u.b. ...