© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Nieuws

Junioren: Train, eat, sleep & repeat
   (25-03-2019)

Vrijdag 22 maart begon voor bijna 40 atleten het weekend waar zij al weken naar uitkeken: het jaarlijkse trainingsweekend! Een goede twee dagen leven volgens het recept train, eat, sleep, repeat met tussendoor heel veel gezelligheid. Het is een recept dat Ruud en Helena Wassenaar dit jaar maar liefst voor de tiende en laatste keer wisten te bereiden, en het was lekkerder dan ooit. 

Op vrijdagmiddag vertrokken we vanuit Boskoop richting Hoogeloon (Noord-Brabant) naar vakantieboerderij de Putte. Na het leed dat file heet, werd ons een heerlijke maaltijd voorgeschoteld om wat aan te sterken voor de eerste training die 's avonds op het programma stond. Voor zowel de loopgroep als de meerkampers stond er een rustige looptraining gepland en ook werd getest hoe het met de buikspieren stond. Dit viel niet tegen! 

Zaterdagochtend begon het echte werk. Na een gezamenlijke warming-up in circuitvorm gingen de loopgroep en meerkampers hun eigen weg. De lopers werden door Ruben en Jeffrey flink op de proef gesteld met een pittige bootcamp. Rode hoofdjes en bezwete lichamen waren het bewijs dat er hard werd gewerkt. 
Ook de meerkampers moesten aan de bak. Zij vertrokken naar het bos om daar te werken aan hun snelheid, om vervolgens bij terugkomst weer de buik- en rugspieren te laten branden. 
Na een goede lunch om aan te sterken konden alle atleten er 's middags weer tegenaan. De loopgroep ging werken aan de kilometers en de meerkampers bleven bij de accommodatie. Voor hen stond er een combinatietraining gepland waarbij ze gingen speerwerpen onder leiding van Alex, kogelstoten onder leiding van Joost en springen onder leiding van Justin. Een echte meerkamptraining dus! Na een uurtje pauze volgde nog een korte training, welke werd afgesloten door een ontspannende yogasessie met Tara om zo de spierpijn enigszins te beperken. 
Na al het trainen was er ook tijd voor wat ontspanning. In de avond organiseerden Julia en Iris een gave pubquiz, waarbij onze kennis over atletiek, muziek en de tien edities van het trainingsweekend op de proef werd gesteld. 

En toen was het alweer zondagochtend, wat ook te zien was aan hoe de atleten de trap af kwamen 's ochtends. De spierpijn begon zijn intrede te doen, maar daar hadden de looptrainers geen boodschap aan. Tijdens de ochtendtraining werd er wederom hard gewerkt, dit keer in de Hoogeloonse bossen. De meerkampers deden het wat rustiger aan, maar sloten de training wel actief af met een lekkere training voor de armspieren en ouderwetse tikspelletjes. 
In de middag volgde de laatste en gezamenlijke training: de traditionele estafette. Heerlijk om nog even alle resterende energie te gebruiken en wat extra meters mee te pakken!

Ruud en Helena, namens alle atleten ontzettend bedankt voor de afgelopen tien jaar trainingsweekend. Ook de laatste editie was weer waanzinnig!


Ogenblik a.u.b. ...