© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Atletiek: 5 - 19 jaar

Jeugd

De jeugd is opgedeeld in twee leeftijdscategorieën met voor beide groepen een eigen competitie:
  • Pupillen A, B en C – tot en met 11 jaar.
  • Junioren A, B, C en D – 12 tot en met 19 jaar.

Pupillen

Vanaf 6 jaar kunnen kinderen lid worden van onze vereniging. Spelenderwijs leren zij de technieken van de diverse onderdelen van de atletiek. De training bestaat uit een of tweemaal per week 1 uur training, waarbij 's-winters in de zaal wordt getraind.

Plezier staat voorop bij deze groep die wordt geleid door een enthousiast team van jeugdtrainers. Er kan geheel vrijblijvend aan kleine individuele competitiewedstrijden worden meegedaan die allen in de regio Gouda plaatsvinden. Hoogtepunt blijken altijd de clubkampioenschappen met als afsluiting pannenkoeken eten!

Voor de diverse groepen worden er extra activiteiten georganiseerd. Voor pupillen en CD-junioren is er bijvoorbeeld de jaarlijkse kampweek, vol spelletjes en gein, waar nog maanden later over gesproken wordt.

Junioren

De jeugd van 12 tot en met 19 jaar valt in de categorie junioren. In groepsverband wordt na schooltijd in een ontspannen sfeer, met groot enthousiasme op kracht, techniek en uithoudingsvermogen getraind. In de periode mei, juni, september wordt aan een competitie meegedaan waarbij ieder doet wat hij/zij leuk vindt en waar hij/zij goed in is om zo als team tegen andere verenigingen uit te komen. Daarnaast kan er ook aan individuele wedstrijden worden meegedaan. Vanaf de B-junioren (16 jaar) kan er gekozen worden voor een specialisatie.

 


Ogenblik a.u.b. ...