© Atletiekvereniging AV'47 - privacybeleid  - disclaimer

Atletiek: 20 jaar en ouder

De senioren vormen een grote groep binnen de vereniging. Een deel daarvan zijn de wedstrijd- atleten die met name in het zomerseizoen aan veel baan- en competitiewedstrijden meedoen. Mooie resultaten op nationaal niveau zijn daarmee bereikt, zo zijn er binnen de vereniging op diverse onderdelen atleten Nederlands Kampioen geweest.

Een andere grote groep vormen de diverse loopgroepen, waarin iedereen op zijn of haar eigen niveau kan hardlopen. Onder leiding van een deskundige trainer krijgen beginnende en gevorderde lopers de kans om zich op een verantwoorde wijze te ontwikkelen.

Specialisatiegroepen

Atletiek kent een groot aantal onderdelen; de werpnummers: discuswerpen, kogelstoten, speerwerpen en kogelslingeren; de springnummers: verspringen, hink-stapspringen, hoogspringen en polsstokhoogspringen, en de loopnummers van  sprint tot en met de marathon en natuurlijk het hordenlopen en de steeple-chase. Voor iedereen is er wel een onderdeel dat men leuk vindt! Binnen de vereniging zijn er gediplomeerde trainers aanwezig waardoor er in overleg  voor ieder onderdeel specifiek kan worden getraind. Daarnaast beschikt de vereniging over een eigen krachthonk voor extra spiertrainingen.

Loopgroepen

Een groot aantal van onze leden trainen in groepsverband in de diverse loopgroepen. Door de afwisselende trainingen waarin ook aandacht is voor lenigheid en loopscholing om de looptechniek te verbeteren, wordt conditie en snelheid opgebouwd.

Door het lopen in diverse niveaugroepjes is de training voor ieder toegankelijk, van beginner tot vergevorderd (wedstrijd-) loper, waarbij de trainingen op de baan of op de weg plaatsvinden. Hierbij kan men gewoon recreatief bezig zijn of zich met afgestemde schema’s te richten op bijvoorbeeld de 10 kilometer, de halve of de hele marathon. De marathon van Rotterdam is bijvoorbeeld een evenement waar traditiegetrouw een grote groep Boskoopse atleten aan meedoet.

Recreanten

Atletiek is zeker geen sport die gebonden is aan leeftijd. Het tempo en de inspanning kan op elk individueel niveau worden afgestemd. Bewijs is de gemiddelde leeftijd van de recreatiegroep RS Heren. Zeker is dat deze mensen genoeg adem over hebben om tijdens de training te praten! Gezelligheid en een kopje koffie op zijn tijd staan hier hoog in het vaandel.

Sportief Wandelen

Sportief wandelen is een 1,5 tot 2 uur lekker bewegen in de buitenlucht, in groepsverband en met een ervaren trainer. Na een korte warming-up ga je beginnen met de wandeling. Sportief wandelen is een uitstekende manier om je conditie op te bouwen, zeker als je een tijdje niet aan sport hebt gedaan. Sportief wandelen is een sport die geschikt is voor jong en oud, voor actieve, minder actieve en inactieve personen. Sportief wandelen kan gezien worden als een middel tot het bereiken van een goede conditie. Door de begeleiding van opgeleide trainers en de verantwoorde trainingsopbouw biedt sportief wandelen meer dan het ‘gewone‘ wandelen.


Ogenblik a.u.b. ...